Vyriausybė tarsis, kaip pertvarkyti Migracijos departamentą

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas mano, kad Migracijos departamentas turėtų būti atskira institucija, tačiau Vyriausybei kovo viduryje bus pateiktos kelios esamos sistemos pertvarkos alternatyvos.

„Mes kovo 14 dieną einame į Vyriausybės pasitarimą geriausiu atveju su dviem variantais: kad atskiras Migracijos departamentas būtų stiprinamas ir jo pagrindu daroma reforma su teritoriniais padaliniais arba viską tą patį darome policijos sistemoje. Mano požiūriu, išanalizavus visą sistemą ir patirtį, racionaliausia būtų vis dėlto stiprinti Migracijos departamentą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Jo manymu, migracijos klausimų sprendimas nėra policijos funkcija, be to, anot jo, ateityje „migracijos problema tik sudėtingės“.

„Daugumoje Europos šalių yra atskira migracijos tarnyba, įstaiga ar departamentas, kuris rūpinasi visa migracija. Tai yra ir imigracija, ir emigracija, ir pasai, ir vizos, ir užsieniečių integracija, ir darbo sąlygų nustatymas, ir taip toliau. Yra keletas šalių, kuriose yra mišri sistema (...). Išsianalizavę visą praktiką, tikrai pasižiūrėjome, kaip racionaliausia, kaip geriausia daryti tokią reformą, ir sprendimai yra parengti įvairūs“, – sakė E. Misiūnas.

Migracijos departamentas yra sulaukęs kritikos, kad nesugeba susidoroti su augančiais imigrantų srautais, ypač iš Ukrainos. Ministras E. Misiūnas ne kartą yra kritikavęs Migracijos departamento vadovę Eveliną Gudzinskaitę dėl netinkamai atliekamo darbo, bet ji iš pareigų pati trauktis nežada.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių