Vyriausybė trečiadienį spręs dėl J. Miliaus nušalinimo

  • Teksto dydis:

Vyriausybė turėtų trečiadienį nagrinėti teisėsaugos įtarimų sulaukusio Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus ataskaitą ir spręsti dėl jo nušalinimo nuo pareigų.

„Trečiadienį vyks Vyriausybės posėdis. Šiuo metu dirba teisininkai ir turi parengti išvadas. Kiek žinau, jie su ataskaita jau susipažinę. Taip pat aš atšaukiau žemės ūkio ministrę iš atostogų, trečiadienį ji irgi turės dalyvauti. Žemės ūkio ministerijos irgi turi būti išsakyta aiški pozicija, kaip vertina pono Miliaus ataskaitą. Manau, kad rytoj jau turėsime išvadas, kurias pateiksime trečiadienį“, – žurnalistams pirmadienį Vyriausybėje sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Jo teigimu, žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei nebuvo leisti nusišalinti nuo ataskaitos vertinimo.

„Kol kas aš pats neleidau jai nusišalinti nuo šio klausimo. Ji negavo tokio leidimo, nors prašė. Todėl ji atšaukta iš atostogų“, – teigė premjeras.

Rugsėjo 5 dieną J.Milius baigė rengti savo veiklos ataskaitą. Įvertinusi ataskaitą, Vyriausybė spręs, ar atleisti J.Milių iš tarnybos vadovo pareigų. Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius ragina J.Milių trauktis iš pareigų, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas teigia to daryti neketinantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laukiu

Laukiu portretas
Pamatysime ar paveike galimai tik viena Grazuli? Ar visa seima?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių