Vyriausybė Seimui teiks puspenkto šimto teisės aktų projektų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė dėl Seimui rudens Sesiją teikiamų teisės aktų projektų, jų iš viso bus teikiama per puspenkto šimto.

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje Seimo rudens sesijai, nutarta siūlyti apie 270 teisės aktų ir dar beveik 200 lydimųjų teisės aktų projektų.

125 įstatymų projektai yra susiję su euro įvedimu, juos būtina priimti ne vėliau kaip iki spalio pabaigos. Pataisomis numatoma dabar teisės aktuose litais nurodytas sumas perskaičiuoti eurais.

Tarp rudens sesijoje teikiamų svarstyti projektų - Tautinių mažumų įstatymo projektas, kuris reglamentuotų tautinių mažumų teises ir galbūt prieštaringai vertinamus dvikalbius užrašus. Kultūros ministerijos parengtas projektas nesulaukė pritarimo Vyriausybėje ir jį pavesta taisyti premjero sudarytai darbo grupei. Pagal planą, įstatymą Seimui planuojama pateikti rugsėjį.

Seimui bus siūloma apsispręsti ir dėl didesnių teisių savivaldybėms skirtant socialinę paramą nepasiturintiems - tai numatančias pataisas parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Taip pat numatoma keisti socialinio būsto skyrimo tvarką, kad laukiantiems eilėse būtų suteikta alternatyva gauti valstybės paramą būsto išperkamajai arba paprastai nuomai.

Aplinkos ministerijos rengiamų teisės aktų projektų sąraše - siūlymas atsisakyti poveikio aplinkai vertinimo žvalgant ir išgaunant skalūnines dujas (jei išgaunama iki 500 tūkst. kubinių metrų dujų).

Tarp Susisiekimo ministerijos rengtų projektų, kuriuos Vyriausybė numato teikti Seimui rudens sesijoje, pataisos, numatančios atsakomybę kai kuriems vairuotojams, viršijusiems nulio promilių leistino alkoholio ribą. Taip pat parlamentui bus teikiamos Vidaus reikalų ministerijos rengtos pataisos dėl balų sistemos už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Vyriausybė taip pat siūlys Seimui koreguoti įstatymus, kad asmenims, pranešusiems apie korupcinę veiklą, būtų garantuojama apsauga nuo neigiamo poveikio.

Be to, bus dar kartą siekiama parlamentų pritarimo, kad būti kandidatais per Vietos savivaldos ir Europos Parlamento rinkimus galėtų ir ne Lietuvos piliečiai.

Seimą pasieks ir Finansų ministerijos parengtos pataisos, kuriomis numatoma riboti atsiskaitymus grynaisiais pinigais, siekiant mažinti šešėlinę ekonomiką. Taip pat ketinama pristatyti projektą dėl tolygesnio Gyventojų pajamų mokesčio paskirstymo savivaldybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių