Vyriausybė Seimui siūlo daugiau projektų, nei jis gali priimti

  • Teksto dydis:

Vyriausybė į Seimo pavasario sesijos programą siūlo įrašyti 317 teisės aktų.

Vyriausybės kanceliarijos Strateginio planavimo ir stebėsenos skyrius perspėjo: tai du kartus daugiau, nei paprastai Seimas gali priimti, rašo „Lietuvos žinios“. Drauge buvo atkreiptas dėmesys, kad optimistinius planus gali sužlugdyti nuolat vėluoti linkusios ministerijos.

Pernai per Seimo pavasario sesiją buvo priimti 234 įstatymų projektai, iš jų 164 - teikti Vyriausybės. Per rudens sesiją parlamentarai „į gyvenimą paleido“ 163 įstatymų projektus, tąkart Vyriausybės daliai teko vos daugiau kaip pusė jų - 89. Šie skaičiai, pasak dienraščio, tik patvirtina, kad dabar kelionei į parlamentą parengtas 317 projektų paketas du kartus viršija tradicines Seimo galimybes.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis dienraščiui sakė, kad visos ministerijos buvo paragintos neperkrauti būsimų darbų sąrašo, siūlymus teikti apgalvotai, atidėti projektus, kurie nėra tokie skubūs.

„Šiek tiek buvo atsižvelgta. Žinoma, ne tiek, kiek norėjome", - pripažino kancleris. Jo teigimu, sudarytas darbų sąrašas „labai ambicingas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gulagas

Gulagas portretas
Kurti darbo vietas ir kelti darbo uzmokesti iki europinio!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių