Vyriausybė rengiasi viešinti referendumą dėl dvigubos pilietybės

Ministerijų atstovai antradienį Vyriausybėje aptars dvigubos pilietybės viešinimo kampanijos planus.

Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis sako, kad tarpinstituciniame pasitarime Vyriausybės kanceliarija ketina raginti ministerijas parengti galimus atsakymus į kylančius neaiškumus.

„Jau esame paskelbę viešinimo konkursus. Bus prašymas ministerijoms, kad pagal savo kompetenciją pateiktų konkrečius atsakymus į dažniausiai keliamus piliečių klausimus dėl pilietybės išsaugojimo. Nes iki šiol ganėtinai vangiai ministerijos teikia atsakymus“, – BNS sakė vicekancleris.

Konstituciniam Teismui penktadienį išaiškinus, kad referendumas gali būti rengiamas tik vieną dieną, svarstoma, jog jis galėtų vykti gegužės 12-ąją, per pirmąjį prezidento rinkimų turą. Dėl to dar turės apsispręsti Seimas.

Vyriausybė referendumo viešinimo kampanijai yra paskyrusi 230 tūkst. eurų.

Anot D. Matulionio, skelbti atskiri viešieji konkursai nustatant, kokio pobūdžio informacija turėtų būti skelbiama, taip pat pačiam informacijos viešinimui žiniasklaidos priemonėse. Tikimasi procedūras baigti per kelias savaites.

„Greičiausiai kampanija bus pradėta kovo pabaigoje. Bet mes neužsiiminėsime agitacija, nepasisakysime „už“ arba „prieš“, nes būtent taip mums suformuluotas Vyriausybės pavedimas, kad turime informuoti visuomenę, jog referendumas bus“, – sakė jis.

Referendume piliečių ketinama klausti, ar jie sutinka leisti dvigubą pilietybę asmenims, išvykusiems į šalis, atitinkančias „euroatlantinės integracijos kriterijus“. Konkrečios šalys būtų nustatytos įstatymu.

Šiuo metu dviguba pilietybė nėra leidžiama emigrantams, Lietuvą palikusiems po nepriklausomybės atkūrimo ir įgijusiems kitos šalies pilietybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Laukiu straipsniu kurie už dvigubą .kam tai naudinga ,koks tokslas,kas iš to nori turėti naudos ,taip pat ir tuos kurie prieš ,turi būti aiškumas ,dabar Gentvilas sako ,kad tai Karbauskio išmislas ,Karbauskis sako konservatoriai puola ,galu gale viešai paskelkite kas teisus o dabar esame visi suklaidinti ,laukiame normalių straipsnių apie padėtį ,kad nereikėtų gailėtis ,tėvynę galima greitai parduoti

...

... portretas
Pilietybės nepraranda TIK tie, kurie Lietuvos NEIŠDUODA ir svetimiems neprisiekia!

Lietuva

Lietuva portretas
Mylek savo vaikus, ju negalima skriausti. Kas gimes Lietuvoje negali prarasti lietuvisko paso. Tevai,broliai,seses lietuviai, kalbame lietuviskai. Uz dviguba pilietybe balsuosiu tai jau tikrai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių