Vyriausybė kurs Nacionalinio saugumo komisiją

Vyriausybės atstovai pirmadienį patvirtino turintys planų kurti Nacionalinio saugumo komisiją, ji dalyvautų valdant krizes.

„Ši komisija yra dalis krizių valdymo mechanizmo, ji skirta tiek pasirengimui, tiek greitam atsakui koordinuoti besivystant krizinei situacijai“, – BNS sakė ministro pirmininko patarėjas vidaus politikos ir nacionalinio saugumo klausimais Arnoldas Pikžirnis.

Vyriausybės kanceliarija pirmadienį užregistravo nutarimo projektą dėl komisijos steigimo. Jam turės pritarti Ministrų kabinetas.

Pasak A.Pikžirnio, komisija kuriama remiantis užsienio valstybių patirtimi, kai Vyriausybės lygiu integruotai koordinuojamas pasirengimas galimiems įvykiams, turintiems didelę reikšmę valstybės saugumui bei jos gyventojų gerovei.

Jo teigimu, tokios komisijos reguliariai renkasi į posėdžius, skirtus atskirų sektorių pasirengimui krizinėms situacijoms, o tokiai situacijai susikūrus susirenka per greičiausiai įmanoma laiką.

Ši komisija ne rečiau kaip kartą per mėnesį susipažins su grėsmėmis nacionaliniam saugumui, taip pat teiks pasiūlymus Vyriausybei dėl svarbiausių šalies saugumo klausimų.

Komisiją turėtų sudaryti ministras pirmininkas, krašto apsaugos, ūkio, užsienio reikalų ir vidaus reikalų ministrai, Valstybės saugumo departamento direktorius, prezidento patarėjas ir Vyriausybės kancleris.

A.Pikžirnis teigė, kad Vyriausybės kanceliarijoje taip pat bus kuriamas Krizių valdymo biuras.

Šis biuras bus skirtas „Nacionalinio saugumo komisijos veiklos aptarnavimui ir integruoto situacijos vaizdo pateikimui sprendimų priėmėjams“, sakė premjero patarėjas.

„Nacionalinio saugumo komisija, kaip ir Krizių valdymo biuras, savo veiklą pilnu pajėgumu turi pradėti įsigaliojus naujai Vyriausybės struktūrai“, – nurodė jis.

Prie Vyriausybės sukurti Krizių  valdymo centrą premjeras Saulius Skvernelis žadėjo dar žiemą, vos tapęs ministru pirmininku. Anot jo, dabar tokios institucijos nėra, todėl pasitaiko, kad sprendimų priėmėjai laiku negauna būtinos informacijos, nesulaukia specialistų siūlymų dėl būtinų sprendimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ka?... ar Anusauskas jau nebetinka? taiko gero einama bus prie diktaturos nes jei /restauruosit/ s...demonus tai nieko gero nelauk
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių