VRK patvirtino Visagino mero rinkimų rezultatus: savivaldybei vadovaus E. Galaguzas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį patvirtino Visagino mero rinkimų rezultatus: savivaldybei artimiausius ketverius metus vadovaus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Erlandas Galaguzas.

Praėjusį sekmadienį surengtame pakartotiniame antrajame ture „valstietis“ E. Galaguzas surinko 58,5 proc. rinkėjų balsų ir nugalėjo „Laisvės ir teisingumo“ partijos kandidatę Dalią Štraupaitę, gavusią 40,44 proc. rinkėjų balsų.

Rinkėjų aktyvumas pakartotiniame Visagino mero rinkimų antrajame ture siekė 46,86 procento.

„Komisijos vardu noriu padėkoti rinkėjams, kurie ėjo, balsavo. Turėjome neeilinę situaciją, bet pakartotinis balsavimas parodė, kad rinkėjai aktyviai dalyvavo“, – per VRK posėdį penktadienį sakė laikinasis komisijos pirmininkas Andrius Puksas.

Pirmasis rinkimų turas Visagine vyko kaip ir visoje Lietuvoje, kovo 5 dieną, bet po dviejų savaičių vykusio antrojo turo rezultatai buvo panaikinti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu.

Teismas tenkino antrojo turo rezultatus apskundusios D. Štraupaitės skundą ir įgyvendinant teismo sprendimą gegužės 7 dieną vyko pakartotinis balsavimas.

D. Štraupaitė siekė naujų mero rinkimų Visagine, teigdama, kad jai nebuvo sudarytos lygios teisės dalyvauti kovoje, kai jau pasibaigus pirmajam turui ji buvo pašalinta iš rinkimų ir po to į juos grąžinta prieš pat balsavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių