VTEK narys V. Kanapinskas: politikai įtakos nedarė

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narys Virginijus Kanapinskas tikina, kad parlamentaras Povilas Urbšys ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nespaudė atleisti komisijos Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio, rašo portalas 15min.lt.

Anot jo, svarstant VTEK ataskaitą komitete, kuriam vadovavo P. Urbšys, patys komisijos nariai ėmė kelti klausimą dėl M. Siaurio piktnaudžiavimų. Anot jo, politikai komisijai esą pasakė problemas išsispręsti pačiai, o vėliau informuoti.

„Kai svarstė komitetas (Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, kuriam iki susipykdamas su R.Karbauskiu vadovavo P.Urbšys – 15min.lt)  VTEK pirmininkas su ponu M. Siauriu teikė rekomendacijas, nuomones, išaiškinimus vienasmeniškai. Tai buvo kalba apie tuos teisės pažeidimus. Ir tiesiog komiteto pirmininkas  (P.Urbšys – aut. past.), komiteto nariai pasitarime pas pirmininką išreiškė tokią poziciją, kad reiktų tuos pažeidimus išsiaiškinti“, - portalui teigė V. Kanapinskas.

„Aš manau, kad tai yra viešas interesas išsiaiškinti tuos pažeidimus, kas po to ir buvo padaryta. Mūsų ataskaitai buvo pritarta tik antru bandymu, nes pirmas bandymas nepavyko. Ten tame pokalbyje, kur kalba eina apie ataskaitą, turima galvoje komisijos veiklos ataskaita, o ne apie M.Siaurį. Apie M.Siaurį konkrečiai tokios kalbos nebuvo išvis“, - pridūrė kurį laiką komisijai laikinai vadovavęs VTEK narys.

BNS primena, kad valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis paragino atsistatydinti visus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narius ir žada vieną jų apskųsti prokurorams.

Ketvirtadienį jis paviešino slapta įrašytą pokalbį tarp trijų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narių ir tuometinio komisijos Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio dėl pastarojo atleidimo iš darbo. Pagal įrašą, M. Siaurys raginimas savo noru išeiti iš darbo arba bus atleistas. Šį garso įrašą dar prieš metus buvo aprašęs dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Valstiečių“ lyderis taip pat pareiškė inicijuojantis apkaltą buvusiam frakcijos nariui P. Urbšiui, taip pat ketinąs aiškintis Seimo pirmininko V. Pranckiečio atsakomybės klausimus.

P. Urbšys atmeta kaltinimus dėl spaudimo VTEK, o R. Karbauskį savo ruožtu kaltina siekiu kerštauti ir užvaldyti VTEK.

V. Pranckietis taip pat paneigė daręs poveikį VTEK nariams, tačiau kartu pripažino, kad komisija šiuo metu patiria reputacinę krizę ir kilusius klausimus dėl kai kurių VTEK narių turi spręsti juos į šias pareigas delegavusios institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikiu , pone Kanapinskai, ir turiu pagrindo -

Netikiu , pone Kanapinskai,  ir turiu pagrindo -  portretas
dalis teksto - --net du šalies teismai paskelbė, jog VTEK net apskritus metus turėjo neteisėtą vadovą. Laikinuoju pirmininku buvęs Virginijus Kanapinskas, pasak teismų, negalėjo juo būti paskirtas, nes įstatymai griežtai ir vienaprasmiškai numato, kad, kol Seimas nepaskyrė naujo komisijos vadovo, jai laikinai vadovauti gali tik vyriausiasis amžiumi komisijos narys. Tuo tarpu V.Kanapinskas yra pats jauniausias komisijos narys. Iš posto nuvirtus buvusiam komisijos pirmininkui Romui Valentukevičiui, kiti, vyresnieji, atsisakė vadovauti komisijai, taip „užleisdami“ vietą į postą V.Kanapinskui. Štai tokias etikos sargų vidaus manipuliacijas bei triukus teismai ir paskelbė neatitinkančiais įstatymų.--- iš lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2018/10/03/news/vytautas-bruveris-prisidirbe-etikos-sargai-taskosi-toliau-7779343
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių