VTEK narys S. Katuoka nedeklaravo papildomo darbo, už kurį gauną atlygį

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narys Saulius Katuoka nedeklaravo savo papildomo darbo Advokatų egzaminų komisijoje, už kurį jis gauna ir papildomas pajamas.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, vieno iš penkių VTEK narių S.Katuokos deklaracijoje nieko neužsimenama apie papildomus pajamų šaltinius. Vienas tokių - uždarbis Advokatų egzaminų komisijoje, kur S.Katuoka nuo praėjusių metų sausio eina pirmininko pareigas. Pusdienį trunkantys šios komisijos posėdžiai vyksta darbo metu - mažiausiai du kartus per mėnesį. Už darbą šioje komisijoje S.Katuokai buvo mokamas atlyginimas, bet visą šį laiką jis gaudavo algą ir VTEK (per 1,2 tūkst. eurų), nors faktiškai tuo metu nedirbo.

„Aš iki šiol maniau, kad nereikia (deklaruoti). Tai - epizodinės pareigos. Mes susirenkame du kartus per mėnesį, todėl nemačiau reikalo to deklaruoti. Bet jeigu toks klausimas kyla, gal man reikia plačiau pažiūrėti. Gerai, kad paskambinote, ko gero, deklaraciją aš papildysiu“, - dienraščiui sakė S.Katuoka, paklaustas, kodėl nedeklaravo savo papildomo darbo.

VTEK vadovui Romui Valentukevičiui žinios apie S.Katuokos papildomas ir nedeklaruotas pareigas buvo didelė staigmena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių