VRK rinksis nutraukti A. Guogos Seimo nario įgaliojimų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį rinksis nutraukti Seimo nario Antano Guogos įgaliojimų.

VRK vadovė Laura Matjošaitytė sako, jog komisija gavo parlamentaro patikinimą, kad jis dalyvaus posėdyje.

„Turime patikinimą, kad dalyvaus komisijos posėdyje, gyvai pagarsins savo pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Tikimės, kad ryt Seimo narys atvyks, kaip ir numato įstatymas, ir gyvai komisijos posėdyje įgarsins savo pareiškimą ir komisijos nariai galės pagaliau priimti sprendimą šiuo svarbiu klausimu“, – BNS sakė L. Matjošaitytė.

Komisija sausį jau svarstė A. Guogos prašymą atsisakyti Seimo nario mandato, tačiau nepriėmė sprendimo traukti jo įgaliojimus, nes jis neatvyko į posėdį.

Tikimės, kad ryt Seimo narys atvyks, kaip ir numato įstatymas, ir gyvai komisijos posėdyje įgarsins savo pareiškimą ir komisijos nariai galės pagaliau priimti sprendimą šiuo svarbiu klausimu.

A. Guoga VRK siūlė panaikinti jo mandatą jam posėdyje dalyvaujant nuotoliniu būdu, tačiau, kaip konstatavo VRK pirmininkė L. Matjošaitytė, įstatymas numato, kad parlamentaras turi pats posėdyje perskaityti pareiškimą.

Prašymą dėl Seimo nario įgaliojimų nutraukimo nuo sausio 14 dienos A. Guoga VRK įteikė sausio 12 dieną. Jis tvirtino nebematąs galimybių su Darbo partija įgyvendinti rinkimų pažadų.

A. Guoga į Seimą pernai spalį išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą. Jo vietą Seime turėtų užimti pirmas po brūkšnio kandidatų sąraše likęs Artūras Skardžius. VRK penktadienį planuoja priimti sprendimą dėl mandato A. Skardžiui pripažinimo.

A. Guogai vis dar turint Seimo nario mandatą sausio 14 dieną Kanados įmonė „Cypherpunk Holdings“ išplatino pranešimą, kad jis grįžo į bendrovės vadovo pareigas.

A. Guoga tuomet socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad darbą pradės tik po to, kai bus oficialiai atleistas iš Seimo nario pareigų.

Pagal Konstituciją, Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kandonų kandonas tas Guoga, gal kada runkeliai, balsavusięji už DP, praregės. Bus netgi labai gerai, kad Guoga pabėgs iš seimo, bet kad vietoj jo dar blogiau kas ateis, va kur bėda.

guogalas

guogalas portretas
Velniop ta vrk,durniai partijeliu statytiniai net nemato prekybos mandatu.Rinkimu istatymo parodija,kaip gali nusipirkti pirma vieta svarsciko partijeles sarase,po to bbd ant to seimo,kai netampi ministreliu.

nebukit naivus

nebukit naivus portretas
geriau paklauskit už kiek guoga PARDAVĖ mandatą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių