VRK: K.Prunskienės partija ir „darbiečiai“ finansuoti neteisėtai

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) griežtai įvertino Kazimiros Prunskienės vadovaujamos Lietuvos liaudies partijos ir Darbo partijos kandidatų Vilniuje finansavimą. Konstatuota, kad K. Prunskienės partija ir „darbiečių“ sąrašas Vilniuje per pernai vykusius savivaldos rinkimus finansuotas neteisėtais būdais.Abiejų partijų neteisėtą finansavimą VRK nustatė gavusi informaciją iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), rašo delfi.lt.

VRK balandį nustatė, kad „darbiečiai“ Vilniuje 11 tūkst. Lt auką gavo per trečiuosius asmenis – tokį finansavimą įstatymas draudžia. Kokie būtent tretieji asmenys tokiu būdu finansavo Vilniaus „darbiečių“ sąrašą, VRK sprendime nenurodoma. Tiesa, pažymima, kad partija grąžino 11 tūkst. Lt auką į valstybės biudžetą.

Tuo tarpu Liaudies partijos popieriai prastesni. VRK konstatuoja, kad ši partija pernykščiuose savivaldos rinkimuose „padarė šiurkštų Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pažeidimą“.

Neteisėtos Liaudies partijos gautos paramos suma – 20 tūkst. Lt. Šiurkštų įstatymo pažeidimą padariusi partija netenka teisės pretenduoti į valstybės biudžeto lėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kasciadaros

kasciadaros portretas
prie ko cia Darbieciai? jei kazkas sugalvojo tokia provokacija padaryti tai jie ir nepagailejo tiek pinigu.bet juk Uspaskihas tuos pinigus pamates iskart ir grazino,tai ju pazeidimo tikrai nera.vat jei butu juos prichvatizave ir slepe si fakta tai tada jau butu buve blogai.

Politinė našta

Politinė našta portretas
Partijų ir ekonominių sanklodų įvairovė sukelia pilietines aistras. Visos partijos nepažangios, prieštaraujančios ir tuo apsunkina normalų visuomeninį gyvenimą.

tai išvada kokia

tai išvada kokia portretas
tai ir toliau leis uspiskui tyčiotis iš mano šalies?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių