Vizitą į Lietuvą planuoja D. Trumpo patarėjas

Niujorke viešintis Užsienio reikalų ministras teigia, kad Lietuvoje artimiausiu metu gali apsilankyti buvęs Niujorko meras ir artimas Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo patarėjas Rudy Giuliani.

Pasak Lino Linkevičiaus, nors konkreti vizito data dar nenumatyta, tačiau su politiku ketinama aptarti jį dominančius ir Lietuvai aktualius kibernetinio saugumo klausimus.

„Su juo [R. Giuliani – LRT.lt] kontaktai irgi labai svarbūs, kalbant apie mūsų ateities santykius. Tikimės, kad artimiausiu metu [R. Giuliani – LRT.lt] atvyks į Lietuvą ir galėsim suorganizuoti tam tikrą renginį, nes jam pavesta kibernetinio saugumo sritis. Nėra [paskirta] konkrečios datos, bet kaip jis [R. Giuliani – LRT.lt] pats teigia, 100 procentų yra pasiryžęs atvykti. Manau, netolimoje ateityje tai įvyks.

Aiškumo vis daugėja, nors kartu su kiekviena diena atsiranda ir konfliktinių žinių. Administracija tik formuojasi: iš maždaug 550 ar 600 pareigūnų, kurie turėtų būti patvirtinti, dabar yra tik 14 patvirtinti ir tik kelios dešimtys [kandidatūrų] pateikta, nes labai sunkiai vyksta formavimo procesas“, – LRT RADIJUI sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia lietuviukams 'CU' ("Cennyje ukazanija" - vertingi nurodymai) 'išrašyt' kad be reikalo ant rusų nelotų?..

butu super

butu super portretas
Butu super, jei Trampas susitiktu su Putinu Vilniuje, toje garsioje kavineje, kaip zadejo per Twiteri. Butu puikus sansas Lietuvai atverti nauja puslapi, pradeti konstruktyvu ir pradmatiska dialoga. Lietuva iseitu is politines aklavietes, i kuria mus atvede konservatoriu ir ju idejinio vado politika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių