Virš Seimo nario N. Puteikio galvos tvenkiasi juodi debesys

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas, nagrinėdamas privataus kaltinimo tvarka gautą pareiškėjos skundą, kuriame Seimo narys Naglis Puteikis kaltinamas šmeižtu, kreipėsi į generalinį prokurorą prašydamas kreiptis į Seimą dėl jo neliečiamybės panaikinimo, pirmadienį pranešė teismas.

Privataus kaltinimo tvarka skundą pateikusi pareiškėja Kristina Apanavičiūtė–Sulikienė nurodo, kad Seimo narys N.Puteikis savaitraštyje ,,Laisvas laikraštis“ apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją, sudarė klaidingą įspūdį apie jos šeimą, dėl kurių nukentėjo ir ji, ir jos šeimos nariai.

Įstatymas numato, kad tokiu atveju nukentėjusysis ir nusikaltimu kaltinamas asmuo šaukiami pas teisėją sutaikinti. Jeigu suinteresuoti asmenys susitaiko, procesas dėl skundo nutraukiamas. Teismo duomenimis, balandžio 15 dieną vykusio taikomojo posėdžio metu šie asmenys nesusitaikė, todėl priimta nutartis nukentėjusiosios skundą perduoti nagrinėti teisiamajame posėdyje.

„K.Apanavičiūtė–Sulikienė 2012 metais perskaitė „Laisvam laikrašty“ interviu su manimi ir įžiūrėjo dviejose vietose įžeidimą, ir kreipėsi prašydama paneigti vieną sakinį, kuriame minima KGB ir jos tėvas, bei kitą sakinį, susijusį su ja. Aš to sakinio, kuriame sakoma apie jos tėvą, nesakiau, bet ji teisme pasakė, ko ji siekia – kad rinkėjai sužinotų apie mano veidą, koks aš blogas“, – BNS apie situaciją sakė N.Puteikis.

„Ji neprašo, kad aš atsiprašyčiau ar paneigčiau, ji prašo, kad būčiau nuteistas už šmeižtą, ir kad vyktų procesas. Aš teisme sakiau, kad „Laisvas laikraštis“ yra mažo biudžeto, redaktorius dažnai pats dirba su diktofonu, įrašinėja tuos pokalbius, o po to duoda iššifruoti kitiems darbuotojams, sprendžiu, kad kokiems studentams. Manau, davė kokiam studentui iššifruot, gavosi, kaip gavosi“, – kaip laikraštyje galėjo atsidurti frazė, kurios jis tvirtina nesakęs, aiškino N.Puteikis.

K.Apanavičiūtė–Sulikienė ją šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje „Laisvas laikraštis“ publikuotame straipsnyje „N.Venckienė žlugdo prezidentę ir Lietuvos politinę sistemą“ išsakytus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“; taip pat, kad laikraštis „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtakojamas Valstybės saugumo departamento.

Teismo priimtoje nutartyje pažymima, kad Seimo statutas numato, jog Seimo nario asmuo yra neliečiamas. Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Pagal Seimo statutą, tik generalinis prokuroras turi teisę kreiptis į Seimą dėl Seimo nario patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, suėmimo ar kitokio jo laisvės suvaržymo.

Šiame bylos nagrinėjimo procese skelbiama pertrauka iki kol bus gautas atsakymas dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį N.Puteikį.


Šiame straipsnyje: šmeižtasSeimasNaglis Puteikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

rega

rega portretas
Viskas aišku. Nori Puteikį uždaryti į kalėjimą, kad negalėtų padėti skriaudžiamiesiems ir kalbėti tiesą viešai.

Juokinga

Juokinga portretas
Nesu Puteikio gerbėjas, kadangi esu įsitikinęs, kad tarp konservatorių padorių žmonių būti negali pagal apipbrėžimą, tačiau sprendžiant pagal skundo turinį, labiau panašu, kad teismas tai pareiškėjai turėtų skirti psichiatrinę ekspertizę - bobutė akivaizdžiai piktnaudžiauja teise, o taip elgiasi tik visiški niekšai arba idiotai. Tokių skundų nagrinėjimas tik parodo mūsų teismų korupcijos ir nekompetencijos lygį. Tai absurdas.

ti kuž Naglį

ti kuž Naglį portretas
Puteikis normalus, padorus. Ir sąžiningai neima sugrąžintos seimūno algos dalies. Ir rankų pirštukai neužriesti į save. O ką siūlot Danės apygardoje? Jauną, nedidelio ūgio praplikusį vyruką, kuris net taryboje kojelių neapšilęs, jau veržiasi į seimą paskui savo tėtuką ir tikrą tetulytę? Ar toks veržimasis nerodo, kad Seimas-rojus, amžinos atostogos?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių