Viliasi, kad bevizis režimas su Ukraina ir Gruzija įsigalios pavasarį

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius viliasi, kad Europos Sąjungos bevizis režimas su Ukraina ir Gruzija įsigalios jau pavasarį.

Keliauti be vizų ukrainiečiams ir gruzinams Bendrija susitarė leisti ketvirtadienį. L. Linkevičaus teigimu, susitarti pavyko radus kompromisą, kada bevizis režimas gali būti stabdomas.

„Didžiosios Europos Sąjungos šalys norėjo dar kažkokių papildomų apsidraudimų, bet vis dėlto bent jau pasiektas lūžis randant kompromisą. Kompromiso esmė yra ta, kad ne tik keičiamas reglamentas, kuriuo suteikiamas bevizis režimas, bet prieš tai turi įsigalioti vadinamas stabdymo mechanizmas, jeigu kartais bevizio režimo procesas pradėtų vykti neteisingai, pavyzdžiui, būtų masiškai teikiami nepagrįsti prašymai prieglobsčiui arba pažeisti nacionalinio saugumo interesai. Yra tokių dvejonių, kad tas procesas gali būti nesklandus“, – LRT RADIJUI pasakojo Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius

Įsigaliojus beviziam režimui keliauti apie 50 milijonų ukrainiečių ir gruzinų Europos Sąjungoje galės keliauti tris mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas

cirkas portretas
Galės Ukrainos žmogžūdžiai laisvai keliauti po Europą.....

MERKEL IRGI DŽIAUGĖSI PABĖGĖLIAIS...

MERKEL IRGI DŽIAUGĖSI PABĖGĖLIAIS... portretas
Šiandien jau apsiramino. Tik tam bepročiui dar nedašunta, kad Europą papildys dar vieni teroristai - Ukrainos nacionalistai. Jie niekuo nenusileidžia dabartiniams teroristams. Prisiminkime, ką jie išdirbinėjo karo metu vokiečių SS daliniuose....

Neptunas

Neptunas portretas
Tuoj privaziuos ir numus ir taip mazus atlyginumus, dar karta isitikinau jie galvoja juosta vieta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių