Vieną kandidatą į teisingumo ministrus premjeras jau išbrokavo

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad iš trijų kandidatūrų, kurias į teisingumo ministrus pateikė Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija, vienos jis visai nesvarsto, o kitos dvi atrodo priimtinos.

„Iš trijų kandidatų, galiu pasakyti, kad tikrai, matyt, dėl vieno aš net nebandysiu susitikti greičiausiai, o su kitais susitiksiu ir kalbėsiu“, – žurnalistams penktadienį sakė premjeras.

Atmesti vieną kandidatūrą jis nusprendė, nes mano, kad jam geriau eiti dabartines pareigas.

„Manau, kad jisai sėkmingai darbuojasi ir galėtų darbuotis ten, kur darbuojasi“, – teigė S. Skvernelis.

Iš trijų kandidatų, galiu pasakyti, kad tikrai, matyt, dėl vieno aš net nebandysiu susitikti greičiausiai, o su kitais susitiksiu ir kalbėsiu.

Konkrečių kandidatų pavardžių jis neatskleidė, tačiau sakė, kad naujojo ministro paskyrimas neturėtų užtrukti – susitikimai su pretendentais gali vykti jau ateinantį savaitgalį. Būsimo ministro pavardę jis žadėjo paviešinti suderinęs kandidatūrą su prezidente Dalia Grybauskaite.

Klausiamas, ar tarp kandidatų yra buvęs vidaus reikalų viceministras, dabartinis premjero patarėjas Elvinas Jankevičius, S. Skvernelis teigė nesiimsiantis komentuoti konkrečių pavardžių. Jis taip pat nekomentavo, ar svarstoma buvusio teisingumo viceministro, dabartinio premjero patarėjo Donato Matuizos kandidatūra. Jis kartu sakė norintis, kad jo patarėjai tęstų dabartinius darbus.

„Pasakiau dėl pono Matuizos, lygiai tą patį galiu pakartoti dėl visų patarėjų: mano patarėjai, kurie darbuojasi su manimi, aš norėčiau, kad jie toliau tęstų darbą su manimi“, – sakė S. Skvernelis.

Jis sakė, kad ministro pasirinkimą lems kandidatų pasiryžimas spręsti problemas teisingumo sistemoje.

„Pirmiausia tai yra jų pasiryžimas ir jų sutikimas, jų gebėjimas tas problemas spręsti, man reikia išklausyti. Ir manau, kad jeigu bus pakankamos kompetencijos ir ryžtas daryti pokyčius bei nebus neigiamos informacijos charakterizuojančios, tai nemanau, kad reikės daugiau ieškoti kandidatų“, – teigė S. Skvernelis.

„Nėra savas ar svetimas kandidatas, aš kaip ir minėjau, tai yra koalicinė Vyriausybė ir tai mūsų bendri sprendimai“, – pridūrė jis.

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė iš posto pasitraukė antradienį po prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos. Šalies vadovė pareiškė, kad M. Vainiutė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“.

Taip prezidentė reagavo į Teisingumo ministerijos audito darbuotojos Rasos Kazėnienės pranešimą, kad teisingumo viceministras Raimondas Bakšys girdint ministrei priešinosi iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. R. Bakšys kaltinimus neigė, bet atsistatydino.

M. Vainiutę į teisingumo ministres delegavo Socialdemokratų partija, kai dar priklausė valdančiajai koalicijai.

Vyriausybės narius ministro pirmininko teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tauta greit isbrokuos visus nes tie /valstieciai tai tie patys soc dem..... kurie ir toliau ciniskai lenda prie lovio likuciu tarpusavy urgzdami 1 ant kito.........

...

... portretas
Tai gal ir premjerą išbrokuot galima?.. :S
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių