A. Veryga atsisakė buvusios valdžios užmojų dėl investicijų į ligonines

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga peržiūrėjo iš Valstybės investicijų programos (VIP) planuojamą skirti finansavimą.

Nutarta nefinansuoti sterilizacinės įrengimo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, tolesnių Kretingos ir Radviliškio ligoninių rekonstrukcijos darbų.

Kaip BNS sakė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė, finansuoti minėtus projektus planuota pagal buvusios ministerijos vadovybės parengą 2017 metų VIP projektą, bet jis peržiūrėtas. Ministerija aiškina, kad peržiūrint VIP lėšomis finansuojamus projektus, vertintas jų tikslingumas, racionalumas, ekonominis pagrįstumas ir reikalingumas, vertintos regionų galimybės, juose gyvenančių žmonių skaičius, esama medicinos infrastruktūra, ir visiškai atsisakyta neefektyvių projektų arba jiems gerokai sumažintas finansavimas.

„Valstybės investicijų programos lėšos turi būti naudojamos racionaliai, tikslingai ir skiriamos tik tokiems projektams, kurie išties susiję su sveikatos priežiūros paslaugų gerinimu ir teikia realią naudą žmonėms. Mes – ne labdaros fondas, iš kurio būtų galima finansuoti bet kokius projektus. Manome, kad iki šiol nusistovėjusi praktika nebuvo teisinga, nes lėšos neretai būdavo skiriamos mažą pridėtinę vertę kuriantiems projektams“, – A.Verygos komentarą BNS perdavė patarėja.

Anot jos, sterilizacinės įrengimo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nuspręsta nefinansuoti, nes greta esančioje ligoninėje neseniai įrengta moderni medicinos įrankių sterilizacinė. Šiam projektui ankstenė ministerijos vadovybė buvo suplanavusi šiemet skirti 300 tūkst. eurų.

Kretingos ligoninės rekonstrukcijos darbų nuspręsta toliau nefinansuoti, nes jie vykdomi nuo 2003 metų ir iki šiol niekaip neužbaigiami. Projekto vertė – 200 tūkst. eurų.

Dėl panašių priežasčių atsisakoma skirti 100 tūkst. eurų Radviliškio rajono savivaldybės ligoninės rekonstrukcijos projektui. Jis pradėtas vykdyti dar 2004 metais ir iki šiol niekaip nebaigiamas, aiškino L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Naujoji SAM vadovybė, peržiūrėjusi projektams skirtą finansavimą iš VIP, iš viso perskirstė beveik 3 mln. eurų, t. y. 15 proc. šiems metams skirtų lėšų.

„Už šiuos pinigus bus galima suteikti daugiau pacientams gyvybiškai svarbių paslaugų ir gerinti jų prieinamumą“, – aiškina ministerija.

Anot ministro, investicijos turi būti nukreipiamos tik į projektus, kurie išties teikia realią naudą pacientams. Pavyzdžiui, bus investuojama į vaikų onkologijos skyrių atnaujinimą ir modernizavimą, į greitosios medicinos pagalbos plėtrą regionuose, gerinant infarkto-insulto klasteryje teikiamų paslaugų prieinamumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Gerb. ministre. Apsivalykite visiškai nuo buvusių antikorupcinių darbuotojų. Patys jie labai korumpuoti.Galiu tai patvirtinti raštiškai. Lyg šiol nebuvo kam. Mano tel. 8 662 33770.. Nesulaukęs skambučio suprasiu, kad pokyčių nematyti. Teks meldiantis laukti, kito ministro.

Sekantis

Sekantis portretas
atsisakymas.............

Valdemaras

Valdemaras  portretas
Kol kas nematau jokiu darbu sveikatos sistemoje, daug kalbama apie alkoholi, cukru, bet is esmes nekalbama ka jis mato petrvarkyti sveikatos sistemoje kuri prie soc demu valdzios liko labai zemo lygio, apleista, užmirsta ir zmoniu kelianti nepasitikejima ir siauba kas darosi sveikatos sistemoje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių