A. Veryga atgailauja: visų labai atsiprašau, man tai bus pamoka

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atsiprašė dėl parašytos pratarmės rusiškos propagandos knygai apie blaivybę.

„Išties šiandien gailiuosi dėl skubotai priimto sprendimo parašyti pratarmę knygai, į kurios turinį neįsigilinau, ir dėl to labai atsiprašau visų žmonių! Tai bus man pamoka ateityje, nes nepaisant to, kad didelis gyvenimo tempas verčia visur bėgti, negalima priimti tokių skubotų sprendimų ir to nebedarysiu ateityje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė ministras.

Kartu ministras pažymi, kad jo indėlis 2012 metais leistoje knygoje – tik pratarmė. „Manau, kad nereikėtų jos sureikšminti, nes yra išleista daugybė knygų apie blaivybę, alkoholio žalą. Tad dar kartą visų atsiprašau, jei kažką galėjau įžeisti“, – sako A.Veryga.

Kaip skelbia naujienų portalas lrt.lt, kunigo Roberto Gedvydo Skrinsko sudarytoje knygoje „Būkime blaivūs“ Lietuvos nepriklausomybė įvardijama kaip Sovietų sąjungos antialkoholinės politikos nuopelnas. Pvz., rašoma, kad „1985 m. TSRS Generalinis Sekretoriui Michailui Gorbačiovui įvedus blaivybės įstatymus, žmonių smegenims išblaivėjus, jie solidarizavosi, susiorganizavo į Sąjūdį ir 1990 m. kovo mėn. 11 d. atkūrė Lietuvos Nepriklausomybę“.

Knygoje daugiausiai cituojami skirtingų laikotarpių Rusijos judėjimų už blaivybę veikėjai, tokie kaip Vladimiras Ždanovas, M.Gorbačiovo antialkoholinės kampanijos veidas Fiodoras Uglovas.


Šiame straipsnyje: Aurelijus Veryga

NAUJAUSI KOMENTARAI

šulcas

šulcas portretas
na ką gi dabar lauksim Verygos atsiprašymo už tai,kad visus lietuvius išvadino alkoholikais

alfune

alfune portretas
kuo skiriasi protingas ? protingas zino tik kaika o kvailys viska

Geras bajeris

Geras bajeris portretas
A, tai čia maždaug gavosi, kad Landsbergis anksčiau gėrė, o kai Gorbis nebeleido, tai ans Sąjūdį įkūrė ir nuvertė tarybų valdžią.... :D Geras bajeris.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių