„Valstiečių“ reitingas šovė į viršų, socialdemokratų populiarumas blėsta

  • Teksto dydis:

Po Seimo rinkimų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) populiarumas padidėjo, o socialdemokratų sumenko, rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Anot naujienų portalo delfi.lt, už LVŽS ketina balsuoti 26,8 proc. respondentų. Lyginant su rugsėju, partijos reitingas paaugo 12,8 procentinio punkto.

Antroje vietoje esančios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) reitingas siekia 12,2 proc. ir lyginant su rugsėju praktiškai nepasikeitė (tuomet buvo 13,7 proc.).

Trečioje vietoje – socialdemokratai, turintys 10,4 proc. reitingą. Rinkimus pralaimėjusių, bet su LVŽS valdančiąją koaliciją formuojančių socialdemokratų reitingas smuktelėjo daugiau nei 5 procentiniais punktais – rugsėjį siekė 15,6 proc.

Į viršų kopia Liberalų sąjūdis – per porą mėnesių jų reitingas nuo 5 proc. ūgtelėjo iki 9,2 proc. Toliau rikiuojasi partija „Tvarka ir teisingumas“ (5,2 proc.). Likusios partijos daugiamandatėje apygardoje taikomos 5 proc. ribos neperžengtų ir į Seimą nepatektų.

Spalį Seimo rinkimuose TS-LKD daugiamandatėje apygardoje gavo 21,7 proc. balsų, LVŽS - 21,53 proc., LSDP - 14,4 proc.

Respondentų taip pat klausta, kuris politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tiktų užimti ministro pirmininko pareigas.

30,3 proc. apklaustųjų ministru pirmininku norėtų matyti paskirtąjį premjerą S.aulių Skvernelį. Spalį tokių buvo 16,9 proc. mažiau. Už Gabrielių Landsbergį pasisakė 10,8 proc. respondentų, kadenciją baigiantį Algirdą Butkevičių – 7,2 proc.,

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ naujienų portalo delfi.lt užsakymu lapkričio 18-25 dienomis apklausė 1015 respondentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
,, vėl susitiko ant tilto du reitingo suktukai tik matom skirtingu pusiu bajeristu ir kombinatoriu šaikos atstovai, kaip ten nepusi bet vis viena burbulas jau artinasi arčiau fikuso adatučiu toj ims ir sprogs burbulas ,o kur tada eis ponas butkevičius ir ponas vedlys karbaskis valstietis juk čia yra visa šita poza laikino stovo , juk šešėliai stovi tarp šitu ponu kombinaciju ,juk socdemu butkes partijos sužlugo taip dėl kuo šitas ponas vis dar stovi savo šešėlio vietoj ir dėsto muilo burbulus leidžia o tie net nespėja pakilti nuo žemes ir sprogsta ,ponai kada baiksite tos fokusus melagiu destomus , atsibodo tas blefas,. liaudžiai,,

Anima

Anima portretas
Nieko nepadarysi-socdemai grobuoniškumą,korupciją,bet kokia kaina veržtis į valdžią ,net rinkimus pralaimėjus,paveldėjo nuo pat Brazausko laikų.Juk,kai Brazauskas tapo prezidentu,puolė viską prichvatizuotis.Pirmiausia pats Brazauskas.Todėl ir Kristutė negali išsikraustyti iš Turniškių,nes Brazausko sukauptos brangenybės nebesutelpa ne tik ,,Draugystėje'',bet ir visuose turimuose namuose.Taigi ir socdemams niekada nerūpėjo paprastas žmogus,o tik savi interesai.

Neliberalas

Neliberalas portretas
O jei žalieji tikrai pradės darbus ir kovą su nežabota korupcija?! Jei žalieji mažins biurokratus ir nelygybę?! Tada tradicionieriams socdemams/koncervams valdžios nematyti daug daug metų....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių