„Valstiečiams“ neįtiko nei E. Gentvilas, nei G. Vaičekauskas

Valdantiesiems „valstiečiams“ neįtiko du Liberalų sąjūdžio kandidatai į Etikos ir procedūrų komisiją, jie pasiūlė savo kandidatus.

Vietoj motinystės atostogose esančios Viktorijos Čmilytės-Nielsen į Etikos ir procedūrų komisiją liberalai iš pradžių pasiūlė Seimo narį Gintarą Vaičekauską, o vėliau – Eugenijų Gentvilą.

„G. Vaičekausko kandidatūrą mes pateikėme gruodžio mėnesį, šios sesijos pradžioje pasakė, kad netinka. Tada pateikėme mano kandidatūrą, (...) šįryt R. Karbauskis pasakė, kad mūsų partneriams, Socialdemokratų darbo frakcijai, pono Gentvilo kandidatūra tiko, tačiau mūsų frakcijai netikote, todėl mes nuspręsime, ką pasiūlyti iš jūsų“, – ketvirtadienį BNS pasakojo Liberalų sąjūdžio lyderis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis patvirtino, kad abi kandidatūros netiko.

„Negaliu pasakyti kažko dėl G. Vaičekausko, bet partijos pirmininkas, kurio vadovaujamai partijai pateikti kaltinimai korupcijai, nelabai, matyt, galėtų būti tokios komisijos nariu“, – BNS sakė R. Karbauskis.

„Čia nėra asmeninis vertinimas. Tiesiog jis yra partijos, kuriai pateikti kaltinimai korupcija, pirmininkas. To mums užtenka kaip argumento“, – pridūrė jis.

Liberalų sąjūdžiui pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo „MG Baltic“ ir buvusio partijos pirmininko Eligijaus Masiulio korupcijos byloje.

„Valstiečių“ vadovas sakė Liberalų sąjūdžio frakcijai pateikęs keturių jų narių pavardes, kad šie išrinktų, ką deleguoja į Etikos komisiją.

Pagal Seimo statutą, Etikos ir procedūrų komisija sudaroma iš 11 parlamentarų laikantis frakcijų proporcinio atstovavimo principo. Seimo daugumai priklausantys parlamentarai siūlo penkis kandidatus iš Seimo daugumai nepriklausančių Seimo narių. Kitus šešis Seimo narius į Etikos ir procedūrų komisiją pasiūlo Seimo mažumai priklausantys Seimo nariai iš Seimo daugumai priklausančių Seimo narių.

Etikos komisija vertina parlamentarų elgesį, posėdžių lankomumą, teikia išvadas dėl pažeistų procedūrų ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai padarė :)

labai gerai padarė :)  portretas
tie ponai netinka ir Klaipėdai :)

NA NA

NA NA  portretas
juokingi ,____čigoną paleido vogti ,o vilką įleido į avių bandą ,______čia tas pats , kai Langaitis ,landsberginių anūkėlio gaujos narys, užsimovė baltas pirštines , prieš tai užmiršęs kur padėjo 40000000 milijonų eur ,,,,,,sėkmės ,vagys puola vogti ,kas dar liko ,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių