„Valstiečiai“ siūlo „tvarkiečiams“ bendradarbiavimo sutartį

Valdantieji „valstiečiai“ siūlo Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, tačiau neketina jų priimti į valdančiąją koaliciją, sako partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Jei jie norėtų padėti valdančiajai daugumai priiminėti gerus sprendimus Lietuvai, galėtų būti susitarimas tarp frakcijų. Bet jų kaip partijos negalėtume kviesti į koaliciją dėl pareikštų įtarimų“, – BNS trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Anot R. Karbauskio, pagal frakcijų susitarimą „tvarkiečiams“ galėtų būti pasiūlytos Seimo vicepirmininko pareigos. Jo teigimu, tokių pareigybių skaičių galima padidinti priėmus Seimo statuto pataisas.

„Jeigu būtų toks pageidavimas, teoriškai šnekama, kad galbūt galėtų būti vadovybė Seimo pozicijoje“, – teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, toks pat bendradarbiavimo pasiūlymas gali būti pateiktas Lietuvos lenkų rinkimų akcijai–Krikščioniškų šeimų sąjungai.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje yra septyni Seimo nariai, ji yra pasiskelbusi opozicine.

Apie „tvarkiečių“ ir „valstiečių“ galimą bendradarbiavimo sutartį trečiadienį pirmasis pranešė naujienų portalas lrt.lt. „Tvarkos ir teisingumo“ garbės pirmininkas Rolandas Paksas portalui sakė, kad pastarąjį mėnesį ne kartą susitiko tiek su „valstiečių“ pirmininku R. Karbauskiu, tiek ir su premjeru Sauliumi Skverneliu aptarti bendradarbiavimo galimybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aukštai šoka karbauskiukas,bet greitai žemai kris.Argi žmonės akli kiek jis prisivoges yra ,kiek primelaves. Valdžios mafija,daugiau nerandu kitokio žodžio,reikia lauk vyti kol nepardavė rasijai mūsų.

Tai sitam

Tai sitam portretas
Jau grazulio merga parupo?

Nu ir gerai

Nu ir gerai portretas
dabar to verkiancio Faksiaus nėra gal partija po biški susitvarkys išsivalys ir prades dirbti.Krbauskis gerai nužiurėjo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių