„Valstiečiai“ grasina apkalta visai konservatorių frakcijai

Dėl Konstitucijos pažeidimų ir sulaužytos priesaikos „valstiečiai“ inicijuoja apkaltą Seimo konservatoriams, siūlo perbalsuoti dėl M.Basčio.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos posėdyje trečiadienį bus svarstoma inicijuoti apkaltą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariams dėl galimo šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo ir Seimo nario priesaikos sulaužymo.

Apkalta inicijuojama po to, kai TS-LKD viešai paskelbė faktus, kad Seimo slapto balsavimo metu dėl Mindaugo Basčio apkaltos Seimo konservatoriai imperatyviai nurodė, kaip TS-LKD frakcijos nariai privalo balsuoti, o tai, pasak LVŽS frakcijos narių, rodo galimą Seimo narių, priklausančių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai, veiklą, kuri prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintam Seimo nario laisvo mandato principui, kad „pareigas eidami Seimo nariai vadovaujasi Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomi jokių mandatų“.

„Konservatoriai galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir Seimo nario priesaiką, dėl to turėtų prisiimti atsakomybę. Teisininkų teigimu, konservatoriams gresia apkalta, jie privalo pripažinti suklydę, o Seime turi būti organizuojamas naujas balsavimas“, - sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Frakcijos seniūnas primena, kad 1993 m. lapkričio 26 d. Konstitucinis Teismas nutarime išaiškino, kad Seimo nariai privalo balsuoti pagal sąžinę ir negali būti varžomi jokių mandatų. Laisvo mandato esmė - Tautos atstovo laisvė įgyvendinti jam suteiktas teises ir pareigas nevaržant šios laisvės rinkėjų priesakais, jį iškėlusių partijų ar organizacijų politiniais reikalavimais.

R.Karbauskis primena ir kitus Konstitucinio Teismo nutarimus dėl Seimo nario priesaikos ir laisvo mandato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarimai

patarimai portretas
Gabrieliuk, nenusirasinek, Karbauski, neleisk anukeliui pro peti zvilgciot, nes ka pamatys, pries tave panaudos

nenusirasinek

nenusirasinek portretas
nipotino, nenusirasinek. Gera nuotrauka, tiesiai i desimtuka

pagal Tapina

pagal Tapina portretas
Mes kaltinam: Apkalta seimo kgbistams.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių