Valdžia mokys tautą gyventi sveikai: cukrus ir alkoholis – daugiau ne brolis

  • Teksto dydis:

Siekdama stiprinti visuomenės sveikatą, Vyriausybė ketina riboti alkoholio prieinamumą, svarstyti mokestines priemones dėl cukraus vartojimo sumažinimo, diegti patyčių prevencijos programas mokyklose.

Ketvirtadienį paskelbtame Vyriausybės programos priemonių plane įvardintas siekis nuo 12 iki 9,5 litrų sumažinti vienam gyventojui per metus tenkančio absoliutaus alkoholio. Tam pasiekti planuojama iki 20 metų didinti alkoholio įsigijimo cenzą, uždrausti alkoholio reklamą, riboti pardavimo laiką ir mažinti pardavimo vietas.

Sauliaus Skvernelio ministrų kabinetas taip pat žada per socialinę reklamą keisti visuomenės nuostatas dėl žalingų įpročių.

Sveikatos apsaugos bei Finansų ministerijos turėtų įvertinti, kiek naudos duotų mokestinės priemonės, kurios sumažintų cukraus vartojimą, šis vertinimas būtų teikiamas svarstyti Vyriausybei.

Gyventojų sveikos gyvensenos ugdymą planuojama pradėti jau nuo darželio, o maži fizinio aktyvumo grupei priklausančių gyventojų dalį norima sumažinti nuo 19,2 iki 15,2 procento.

Vyriausybė žada gerinti psichologinį klimatą mokyklose, diegti smurto ir patyčių prevencijos programas. 2014 metų duomenimis, per pastaruosius dvejus mėnesius patyčių mokyklose nepatyrusių moksleivių buvo 46,2 proc., šį skaičių norima padidinti iki 75 proc. kadencijos pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vv

Vv portretas
Bns rasytojui reiketu zinoti kas yra tikroji Lietuvos valdzia, o tie kurie sedi valstybinese istaigose yra tarnautojai, kuriems valdzia, t.y. mes mokame atlyginimus. Ir ivesdami naujus mokescius turetu atsiklausti valdzios.

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Apie kiekvieną gyventoją?Nori sumažinti man prirašytą, mano ,,išgeriamą "kiekį nuo 12 iki 9,5 litro.Bet mielieji pav. 2017 metais aš neišgėriau nė Lašo alkoholio (jokio svaiginamo gėralo).Man tos valdžios storonės(pastangos) dzin-aš nei geriu,nei rūkau.Manau,kad tokių pas mus yra daug.(sportininkai,vaikai,jaunos mamos ir t.t.)Tad,kam mus įtraukiat į bendrą sąrašą?Dėl Dievo meilės-atskirkit,jei sugebat būti teisingi.Mes-ne kas,bet ir mums ne bet kas.

beda

beda portretas
jo nieko nepasakysi bet va kai vyra ir zmona gulet kartu uzdraus ir uz meiles sensa uzdes mokesti vatada bus visai blogai salsi lovoj vienas o kad nemoket mokescio varginsi ranka o cia tai bus beda
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių