Valdininkams užkertamas kelias uždarbiauti savo pačių įstaigose

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį po pateikimo pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės pataisoms, kuriomis siūloma uždrausti valstybės tarnautojams savo darbovietėse uždarbiauti papildomai.

Jomis siūloma nustatyti, kad valstybės tarnautojui neleidžiama „dirbti pagal darbo sutartį valstybės ar savivaldybės institucijoje ar įstaigoje, kurioje jis eina valstybės tarnautojo pareigas, taip pat gauti iš jos kitų pajamų nei darbo užmokestis“.

Teikdama savo projektą D.Grybauskaitė akcentavo, kad jis užkirs kelią pasipinigauti valstybės tarnyboje. „Šio projekto parengimą paskatino pastaraisiais metais vis didesnį mastą įgavęs pasipinigavimas valstybės tarnyboje, kai su valstybės tarnautojais yra sudaromos papildomos darbo sutartys atlikti toms funkcijoms, kurias vykdyti jie privalo pagal jų pareigybės aprašymus“, - sakė pataisas Seime pristačiusi prezidentė patarėja Rasa Svetikaitė.

„Papildomos sutartys su savo darboviete ir atitinkamai papildomas atlyginimas už tai, ką ir taip privalu atlikti valstybės tarnautojui, diskredituoja visą valstybės tarnybą, sudaro prielaidas neskaidriam lėšų panaudojimui ir sukuria situaciją, kai asmeniniai interesai yra iškeliami aukščiau viešųjų, ir neišvengiamai sukuria viešųjų ir privačių interesų konfliktą“, - pabrėžė patarėja.

Projektui pritarus po pateikimo 44 balsais už, vienam prieš ir 10-čiai parlamentarų susilaikius, jas toliau svarstys Seimo komitetai. Svarstymas plenariniame posėdyje numatytas birželį.

Pagal pataisas, valstybės tarnautojai ir toliau galės gauti įstatymo leidžiamus priedus ir priemokas už įprastinę darbo krūvį viršijančią veiklą, papildomų užduočių atlikimą ir apmokėjimą už viršvalandžius. Pasak Prezidentūros, tai reiškia, kad valstybės tarnautojai ir toliau galės būti skatinami, tačiau užkertamas kelias uždarbiauti savo pačių įstaigose.

Pataisos parengtos, kai paaiškėjo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija už 1,5 mln. eurų užsakė mokslinį tyrimą, kuriam rengti įdarbinta ir 14 pačios ministerijos darbuotojų.

Dažniausiai valstybės tarnautojai papildomas sutartis su savo darbovietėmis sudaro dėl darbo ES projektuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AH

AH portretas
Lietuviai! tu teisus. Pašalinus visus lenkus iš savo šalies. Ypač tiems, su savo oro vienetų patruliuojama sienas. Kaip jūs tai padaryti greitai jūs turite prisiminti rusų kalbą, nes ji tikriausiai savo oficialia kalba. Šie idiotai dar nematė. Lenkijos vyriausybė padarė vieną klaidą, kad nesunaikino lenkų lietuvių kalbų mokymo mokyklas ir panaikino lietuvių kalba miesto pavadinimą. Manau, kad tai neįmanoma nustatyti. Aš asmeniškai neturiu traumų jums, bet tai, ką darai, palyginti su savo piliečiais lenkų kilmės kyla kietų smūgių įvedimas jus į subinę.

tiesa

tiesa portretas
kai valstybinės įstaigos vadovas arba darbuotojas kur atlygis yra valandinis (t.y. 8 d.val plius 45 min pietų pertrauka), kaip spėjama tuo pat metu pavyzdžiui dėstyti universitetuose, kur darbo laikas tikrai sutampa su pagrindine taip pat valstybine darboviete

vv

vv portretas
Kokie priedai ir priemokos uz virsvalandzius,jeigu jie dar sugeba dirbti keliuose kituose darbuose? Ka,jie dirba 24 val per para? Bet juk tai darbo kodekso pazeidimas. Pas 8 val. darbo diena!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių