Valdininkams – trigubai brangesnės dovanos!?

Vyriausybė siūlo Seimui pasirūpinti, kad ateityje Valstybės tarnyboje dirbantys valdininkai galėtų sau pasilikti tris kartus didesnės vertės, nei gali dabar, dovanas. Tam Seimas turėtų  pakeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą. Pasak finansų ministro, tokį sprendimą diktuoja ne infliacija ir kintanti dovanų kaina, o tarptautinė patirtis.

Dovanų, kurios puošia Vyriausybę, Seimą ar Prezidentūrą, nei dabar, nei ateityje negalėtų sau pasilikti  joks valdininkas. Jos brangios ir dažniausiai parodo dovanojusio asmens statusą. Tačiau, pasak įstatymo pataisas rengusios Finansų ministerijos vadovo, jo ir kolegų kabinetuose yra sukauptos įvairios kolekcijos dovanų, kurių nei ministerijai, nei valstybei nereikia, tačiau ir sau naudoti nevalia. Dabar valdininkas gali gauti ne brangesnę kaip 100 litų vertės asmeninę dovaną.

„Kol kas šitas klausimas sureglamentuotas nepakankamai aiškiai. Tarkim, dovana, kuri yra brangesnė negu 100 litų, kieno ji nuosavybė? Ar žmogus ją pasiima ir sumoka pajamų mokestį, ar ji pereina institucijos nuosavybei?“ – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Vyriausybė siūlo Seimui įteisinti triskart didesnę asmeninės dovanos vertę. Esą 100 litų – per maža suma teikiant ar gaunant dovanas tarptautiniuose susitikimuose, kurių plečiantis valstybės ryšiams gausėja.

„300 litų suma atitiktų ir tarptautinę praktiką, sukeltų žymiai mažiau praktinių problemų, sukeltų mažiau neaiškumų, viskas būtų žymiai skaidriau“, – tvirtina R. Šadžius.

Ministras negalėjo paaiškinti, kokia institucija ir pagal kokius kriterijus vertintų gaunamas dovanas. Tačiau jo teigimu,  įstatymo pataisos, kurias dar turi patvirtinti Seimas, padėtų išvengti viešųjų ir privačių interesų konfliktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nea

Nea portretas
Truksta zodziu...

der

der portretas
Kosmaras...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių