Valdantieji siekia uždrausti savivaldybių tarybų nariams dirbti VRK

  • Teksto dydis:

Seimas pradėjo svarstyti valdančiųjų inicijuotą pataisą, kuri neleistų savivaldybės tarybos politikams būti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariais.

Opoziciniai konservatoriai tvirtina, jog šią pataisą valdantieji inicijavo, kad užkirstų kelią VRK nariu skirti Druskininkų savivaldybės tarybos narį Vilių Semešką.

„Yra loginė nesąmonė – kandidatas į savivaldybės tarybos narius negali būti (VRK) nariu, o išrinktas gali. Tačiau vis tiek ta komisija atlieka darbą, kuris susijęs su (savivaldybių politikų darbu), ir todėl būdamas tarybos nariu negali būti komisijos nariu“, – teigė socialdemokratas Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Jurgis Razma piktinosi, kad tai yra „noras arba konkretų žmogų priversti atsisakyti mandato, arba priversti partiją atsisakyti deleguoti savo norimą atstovą“.

„Tai yra projektas teikiamas specialiai žinant, kad TS-LKD pasiūlytas kandidatas į VRK, kuris kaip tik yra Druskininkų savivaldybės tarybos narys, pakankamai ryškiai politiškai veikiantis, savo veikla sukėlęs didelį nepasitenkinimą Druskininkų mero, kurio ryšiai su jūsų partija tikrai nėra paslaptis“, – sakė J.Razma.

Pataisą, kad VRK pirmininko ir narių pareigos nesuderinamos su savivaldybės tarybos nario statusu, pateikė socialdemokratai J.Sabatauskas ir Andrius Palionis bei „valstietis“ Ramūnas Karbauskis. Seimui antradienį 61 balsu „už“, 26 „prieš“, 15 parlamentarų susilaikius pataisai pritarė po pateikimo.

Svarstymas numatytas kitą savaitę, kaip teigė posėdžiui pirmininkavusi socialdemokratė Irena Šiaulienė, nes per pavasario sesiją reikia patvirtinti naują VRK sudėtį.

Ši pataisa įregistruota po to, kai praėjusią savaitę Seimui buvo pateikti kandidatai į naujos sudėties VRK. TS-LKD į komisiją nori deleguoti Druskininkų savivaldybės tarybos narį V.Semešką.

Jeigu valdančiųjų pataisa įsigaliotų iki Seimui paskiriant naujus VRK narius, ji V.Semeškai užkirstų kelią į komisiją.

V.Semeška išgarsėjo per vadinamąją Vijūnėlės dvaro istoriją. Jis aktyviai kritikavo buvusio socialdemokrato Druskininkų mero Ričardo Malinausko elgesį šioje istorijoje.


Šiame straipsnyje: VRKsavivaldybių tarybų nariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių