Valdančiųjų vadovai: koalicijoje niekas nesikeičia (papildyta)

  • Teksto dydis:

Valdančiosios koalicijos partijų lyderiai po politinės tarybos pasitarimo pirmadienį paskelbė, kad koalicijoje niekas nesikeičia.

Tai po susitikimo patvirtino premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius ir Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys.

"Valdančioji dauguma, koalicija ir toliau dirbs stabiliai, vakar, kas buvo pasakyta po mūsų partijos valdybos posėdžio, tai yra mūsų partijos valdybos nuomonė, kur buvo kalbama dėl tam tikrų moralinių dalykų, visi kiti klausimai turi būti kolegai V.Gapšiui, tai jo apsisprendimo teisė", - po pasitarimo sakė A.Butkevičius.

"Mes išsiaiškinome santykius ir šitoj vietoj galima pasakyti labai paprastai: socialdemokratų buvo išsakyta nuomonė, mūsų buvo pasakytas atsakymas, buvo pateikta papildomos informacijos, ir šitoj vietoj Darbo partijos kompetencija, ką deleguoja į kokias pozicijas", - sakė V.Gapšys.

Jis pareiškė, kad valdančiojoje daugumoje po apkaltinamojo nuosprendžio Darbo partijos vadovams niekas nesikeičia.

"Niekas koalicijoj nesikeičia, - sakė V.Gapšys, klausiamas, ar Darbo partija neplanuoja keisti savo atstovų postuose. - Koalicija dirba tokia personaline sudėtimi, kokia yra dabar."

Darbo partijos vadovas pareiškė, kad "nėra pagrindo šitam neįsiteisėjusiam sprendimui kaip nors paveikti koalicijos darbo".

Premjeras A.Butkevičius sekmadienį po Socialdemokratų partijos valdybos posėdžio pranešė jos poziciją, kad pirmasis Seimo vicepirmininkas "darbietis" V.Gapšys neturėtų eiti šių pareigų, kol vyks teisminiai ginčai Apeliaciniame teisme.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" vienas lyderių Valentinas Mazuronis tvirtino, jog "koalicija dirba ramiai". "Aš nevertinu kiekvieno atskirai koalicijos narių elgesio, aš galiu tik pasakyti, kad po šiandieninio susitikimo labai aišku - koalicija dirba, ramiai, kaip ir dirbo iki šiol. Teisiniai procesai eina savo linkme, politiniai procesai ir koalicijos darbas eina savo linkme, viskas tvarkoj", - po politinės tarybos posėdžio sakė V.Mazuronis.

Klausiamas, kaip pats elgtųsi V.Gapšio vietoje, aplinkos ministras V.Mazuronis klausimą nuleido juokais: "O, tai yra svajonė tiek pajaunėti".

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševkis irgi išsakė analogišką poziciją: "Koalicija dirba toliau". "Jokių kitų variantų negali būti, premjeras A.Butkevičius pareiškė, kad su konservatoriais socialdemokratai neįsivaizduoja koalicijos", - sakė V.Tomaševsis.

Pasak V.Tomaševskio, klausimą dėl socialdemokratų galimybės koaliciją sudaryti su itomis partijomis uždavė "tvarkietis" Petras Gražulis. "Buvo patikinta, kad nėra tokios galimybės, nėra tokios alternatyvos, negali taip būti", - sakė LLRa lyderis.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei - trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam partijos vadovui, pirmajam Seimo vicepirmininkui Vytautas Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Pati Darbo partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, nes po šiemet įvykdytos reorganizacijos - susijungimo su dukterine Leiboristų partija - atsirado naujas juridinis asmuo.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004-2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Centro kairės koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija "Tvarka ir teisingumas" bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Jo

to Jo portretas
Anokia čia sensacija.Jūsų teiginį visi mažiausiai 10metų žino tik apsimeta...Pastoviai žmonės pjudomi teismais,-jie tartum vilkas pagal komandą suėdantis reikiamą oponentą.Dabar jau neįmanoma patikėti kas teisus o kas ne...

tt

tt portretas
Vyrai bukit geri darykit viska kad svolociu konservatoriu , niekada neprileisti prie valdzios. Sitie brudai tures atsakyti uz viska, uz Mergaites genocida, uz Kedziu ir Vencku naikinima, Dievas situs brudud turi nubausti

Smitas

Smitas portretas
Nuteistųjų suolelis.Iš mandagumo patys pasikeltų
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių