Vaiko teisių projektą siūloma įvertinti naujajai Vyriausybei

  • Teksto dydis:

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) siūlo, kad praėjusią kadenciją Seimui pateiktą naujos redakcijos Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo projektą įvertintų naujoji Vyriausybė.

Trečiadienį apsvarstęs praėjusios kadencijos Socialinių reikalų ir darbo ministerijos (SADM) parengtą paketą dėl vaiko teisių apsaugos, komitetas nusprendė siūlyti jį grąžinti iniciatoriams patobulinti, atsižvelgiant į pateiktas Seimo kanceliarijos Teisės departamento, Seimo narių, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto, Žmogaus teisių komiteto, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus, kitų valstybės institucijų, visuomeninių organizacijų, suinteresuotų asmenų pastabas ir pasiūlymus.

Be to, komitetas mano, kad šį įstatymo projektą yra tikslinga įvertinti naujai Vyriausybei, pažymima Socialinių reikalų ir darbo komiteto biuro paskelbtame pranešime.

SADM projekte, be kita ko uždraudžiamos fizinės bausmės vaikams, tačiau tokias įstatymo pataisas yra parengę ir naujojo Seimo nariai. Jas inicijuojantis Seimo Savižudybių prevencijos komisija argumentuoja, kad jos parengtomis pataisomis fizinės bausmės būtų uždraustos greičiau nei būtų priimtas naujos redakcijos SADM projektas, aprėpiantis daugiau sričių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių