V.Adamkus: koalicijos sugriovimas nebūtų naudingas valstybei

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus kritikuoja valdančiąją koaliciją dėl jos reakcijos į teismo nuosprendį Darbo partijos byloje, tačiau kartu teigia, kad koalicijos sugriovimas būtų nenaudingas valstybei.

"Su visa pagarba Vyriausybei, manau, kad jie bėga nuo atsakomybės", - kalbėdamas "Lietuvos ryto" televizijos laidoje "Lietuva tiesiogiai" trečiadienį sakė V.Adamkus. Taip jis vertino valdančiosios koalicijos laikyseną teismui paskelbus nuosprendį Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos byloje.

Buvusio šalies vadovo teigimu, Vyriausybė "turi išreikšti bent moralinę poziciją" ir atsakomybę koalicijoje turi prisiimti "visi lygiateisiškai".

Tačiau pertvarkos Vyriausybėje ar koalicijos iširimas, V.Adamkaus teigimu, būtų nenaudingas.

"Aš manau, kad šiuo metu bet koks Vyriausybės persitvarkymas ar koalicijos sugriovimas valstybei nebūtų naudingas. Jei iki šiol išsilaikėm, tai bent sukandę dantis išbūsime ir iki šios Vyriausybės pabaigos", - kalbėjo V.Adamkus.

Klausiamas apie Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Darbo partijos vadovo Vytauto Gapšio sprendimą nesitraukti iš pareigų, V.Adamkus atsakė: "Jei jis tikrai neprisiima atsakomybės ir tiki, kad teismo sprendimas yra neteisingas, tai yra gera pozicija jo partijos narių atžvilgiu".

Kadenciją baigęs prezidentas plačiau nekomentavo būsimų prezidento rinkimų kitąmet ir galimų varžovų juose. O į klausimą apie galimus konkurentus dabartinei valstybės vadovei Daliai Grybauskaitei  atsakė, jog "kiekvienas pilietis turi tam tikrą viziją, tad pajėgus pilietis yra konkurentas".

"Man atrodo, kad situacija gali keistis net iki pačių rinkimų. Pasirodys efektingesni, turintys naujų iniciatyvų, naujų idėjų kandidatai. Kol kandidatai nepaskelbti, šiuo klausimu aš spekuliuoti nenoriu", - svarstė V.Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Logiška, kad valstybei tai ne į naudą. Bet kiek gali šalį valdyti politinių lavonų šutvė ? Jeigu blogai, atseit, tegul vagys valdo. Visai, Adamkau, nusenai. Gal jau savo nuomonę pasilaikyk sau.Nes ir tu tapkinis buvai.

RM

RM portretas
Senatvė daro savo, gaila žmogaus, kai nežino kas tas raudonas ar prorusiškas. Žinoma, juk ne Leninistinėje šalyje gyveno.

Vytas

Vytas portretas
man tik idomu kas ta slepetininka priziuri dabar- ar ta pati bozena krasovska kuri ji gane ir prezidenturoje?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių