V. Vasiliauskas, P. Gylys su „tvarkiečiais“ nekandidatuos į Seimą, palieka frakciją

  • Teksto dydis:

Seimo nariai Valdas Vasiliauskas ir Povilas Gylys pranešė nekandidatuosiantys į Seimą su „Tvarka ir teisingumu“.

„Taip, nekandidatuosiu“, - BNS pirmadienį sakė V.Vasiliauskas.

„Tiesiog nepavyko tas kraujo perpylimas ir pasijutau svetimkūniu. Vis tiek partija yra senas organizmas, seni ryšiai ir mano bandymai kažką pakeisti nelabai reikalingi buvo“, - pridūrė politikas.

P.Gylys BNS taip pat patvirtino, jog Seimo rinkimuose su „tvarkiečiais“ nedalyvaus.

„Šiandien apsisprendžiau, kad nekandidatuosiu“, - tvirtino P.Gylys.

Abu politikai teigė, jog artimiausiame Seimo posėdyje praneš ir apie sprendimą palikti „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Pasitraukus V.Vasiliauskui ir P.Gyliui, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narių skaičius sumažės iki devynių.

P.Gylys ir V.Vasiliauskas į Seimą buvo išrinkti kaip kandidatavę su partija „Drąsos kelias“, kurios frakcija dėl nepakankamo narių skaičiaus šiuo metu yra iširusi.

P. Gražulis traukiasi iš „tvarkiečių“ frakcijos seniūno pareigų Seime

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko pavaduotojas Petras Gražulis pirmadienį pranešė pasitraukiantis iš „tvarkiečių“ frakcijos seniūno pareigų Seime.

„Aš padariau pareiškimą, kad traukiuosi iš frakcijos seniūnų, lieku frakcijos eiliniu nariu“, - žurnalistams partijos tarybos posėdžio metu sakė P.Gražulis.

Jis teigė tokį sprendimą priėmęs dėl „gana žemų“ partijos reitingų.

Parlamentaras iš frakcijos seniūno pareigų traukiasi ir dėl to, jog pirmadienį parlamentaras Remigijus Žemaitaitis buvo patvirtintas „tvarkiečių“ rinkimų štabo vadovu, o „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai Valdas Vasiliauskas ir Povilas Gylys pranešė nekandidatuosiantys su šia partija Seimo rinkimuose ir paliksiantys frakciją.

„Manau, kad iš tikro nauja šluota gerai šluoja ir frakcijos seniūnas irgi gana įtakingas žmogus, turi būti aktyvus, manau, kad turi keistis ir frakcijos seniūnas“, - kalbėjo P.Gražulis.

Jis teigė, kad 2016 metų Seimo rinkimuose su „tvarkiečiais“ dalyvaus ir partijos nepaliks. P.Gražulis į Seimą renkamas nuo 2000 metų.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas žurnalistams teigė besitikintis, kad P.Gražulį pavyks atkalbėti nuo jo sprendimo trauktis iš frakcijos seniūnų.

„P.Gražulis yra labai koloringa asmenybė, labai darbštus, labai sąžiningas, šarmingas, sakyčiau, žmogus. Kartu jis yra ir labai emocionalus ir būtent tą pasitraukimą iš frakcijos keleto žmonių jis priėmė kaip savo atsakomybę, aš taip suprantu“, - kalbėjo R.Paksas.

„Šioje vietoje aš suprantu tą emociją, bet aš tikiuosi, kad pavyks atkalbėti“, - pridūrė jis.

„Tvarkiečių“ lyderis taip pat reiškė apmaudą dėl „Tvarkos ir teisingumo“ gretas palikusių P.Gylio ir V.Vasiliausko.

„Aš dėkoju ir V.Vasiliauskui ir P.Gyliui už tą triūsą, indėlį, intelektą, supratimą, darbą kartu. (...) Man gaila, kad jie paliko, gaila, kad mes turėjome keisti štabo viršininką, na galbūt nesusiėjo kai kurių partiečių charakteriai, ambicijos ir vieni neatlaikė, kas man yra nesuprantama“, - kalbėjo R.Paksas.

Pastaruoju metu R.Žemaitaitis kritikavo „Tvarka ir teisingumą“ už tai, kad partija suteikia per daug įtakos politikams, kurie į „tvarkiečių“ gretas įsiliejo palikę „Drąsos kelią“. P.Gylys ir V.Vasiliauskas į Seimą buvo išrinkti kaip kandidatavę su partija „Drąsos kelias“, kurios frakcija dėl nepakankamo narių skaičiaus šiuo metu yra iširusi.

Praėjusios savaitės pabaigoje paskelbti naujausi „Vilmorus“ reitingai parodė, kad „Tvarka ir teisingumas“ atsidūrė ties riba nepatekti į Seimą pagal rinkimų sąrašą. Už juos ketinantys balsuoti nurodė 5,3 proc. respondentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam "protingi vyrai"

tam "protingi vyrai" portretas
Nežinau, kas per asoba yra Rolandas, tačiau teko susidurti su kita TT asoba Gargžduose Karbausku. Neabejotinas "talentas". Įdomu, kur spruks jis, nes laivas akivaizdžiai skęsta? Ot, kad nespėtų pasprukti...... Ne vienas lengviau atsikvėptume.

Faktas

Faktas portretas
Du plevėsos nebežino prie ko prilipti. Šitie jau prisilakstė ir jiems jau vamzdiec. O kažkada turėjo geras galimybes, bet spjaudė ant visų manydami, kad labai mokyti ir protingi. Jiems tik į Angliją vištų gaudyti.

JIS

JIS portretas
KANDIDATUOS SU PEDOFILU PARTYJA DRASOS KEDZIO PARTYJA
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių