V. Uspaskichas taikosi į Darbo partijos pirmininko postą

Į Darbo partiją (DP) grįžęs jos įkūrėjas ir ilgametis vadovas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas sako greičiausiai kandidatuosiantis į partijos pirmininkus.

„Labai paprastas motyvas – yra žmonių raginimai, yra viešos neigiamos nuomonės apie partiją. Nauja vadovybė greit bus kaip metai, bet nieko nepajudėta į priekį. Partija nedalyvauja politinėje arenoje valstybės mastu, neturi jokios strategijos. Iš tiesų man skaudu, kai tokia struktūra sąmoningai žlugdoma ar naudojama siauros grupės interesams“, – paklaustas, kodėl grįžo į partiją, BNS sakė V.Uspaskichas.

Klausiamas, ar kandidatuos į jos pirmininkus, V.Uspaskichas atsakė: „Greičiausiai, neatmetu tokios galimybės“.

Politikas taip pat teigė esąs įsitikinęs, jog su jo grįžimu per praėjusius Seimo rinkimus barjero neperžengusi partija turi galimybę prisikelti: „Jei aš ateisiu į pirmininkus, partija vėl bus pirma, ir taip aš įrodžiau du kartus, partija nuo pirmos dienos rinkimuose laimėjo abu kartus“.

Į klausimą, ar ketina vėl kandidatuoti į Europos Parlamentą, V.Uspaskichas sakė rimtai galvosiantis: „Pasibaigus EP kadencijai man prasidės septintas dešimtmetis, aš rimtai gavosiu, ar man reikėtų, ar ne“.

Kalbėdamas apie savo ankstesnį pasitraukimą iš partijos V.Uspaskichas sakė tai buvus politinį sprendimą: „Visi puikiai supranta, kad tai buvo politnis sprendimas apsaugant partiją ir patį save, todėl kad ta visa byla buvo politinė“.

Darbo partijos pirmininko rinkimai vyks kitų metų vasarį, iš pirmininkės posto po V.Uspaskicho grįžimo atsistatydinus Širvintų merei Živilei Pinskuvienei. Laikinai partijai vadovauja buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Ž.Pinskuvienė atsistatydino praėjus savaitei po Darbo partijos įkūrėjo V.Uspaskicho sugrįžimo į šią politinę jėgą. Dar balandį partijai tuomet nepriklausęs V.Uspaskichas ragino „darbiečius“ keisti jos vadovybę.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013 metų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos, tačiau Apeliacinis teismas bausmę sušvelnino ir už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.

Darbo partiją V.Uspaskichas buvo palikęs 2015 metų gruodį, bylą nagrinėjant Apeliaciniame teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
sekmes vienas is nedaugelio kuris dirba lietuvai

...

... portretas
... agurkas skęstančiai partijai ant kaklo.

NA NA

NA   NA portretas
kuo blogesnis ar geresnis Uspaskichas nuo dėdulės landsbergio,_______,vienas ir kitas subūrė savo gaujas ir siautėja Lietuvoje kiršindami ir plėšdami Lietuvėlę ,nes abu turi tą pati stogą ,tik dėdulė, senas kgbistas , perdavė savo krėslą anūkėliui ,o Viktorėlis neturėdamas paveldėtojo ,bandys savo gaują išvaikyti ,nes matomai nusibodo cirkintis ,,,,sėkmės Viktorėliui, išsivesti ir savo draugelius landsberginius ,nes " rusai puola "jau nusibodęs lozungas ,,,mažiau gaujų , mažiau grobstymo ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių