V. Uspaskichas: partijos vadovas turi būti pirmas

  • Teksto dydis:

Darbo partijos kandidatų sąraše pirmas numeris turi būti partijos pirmininkas, sako partijos įkūrėjas, jos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

„Partijos vadovas turi būti pirmas“, - sekmadienį atvykęs į „darbiečių“ suvažiavimą BNS sakė V.Uspaskichas, paklaustas, kas turi vesti rinkimuose „darbiečių“ kandidatų sąrašą daugiamandatėje Seimo rinkimų apygardoje.

V.Uspaskichą Vilniuje susirinkę Darbo partijos suvažiavimo delegatai pasitiko ovacijomis. V.Uspaskichas yra išstojęs iš partijos pernai, tačiau liko jos garbės pirmininku.

Jeigu Darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis bus išrinktas į Seimą, jam teks atsisakyti Europos Parlamento nario mandato. V,Mazuronis kol kas nėra paskelbęs, ar ketina dalyvauti Seimo rinkimuose.

Į suvažiavimą atvykęs „Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas, Seimo narys Petras Gražulis taip pat linkėjo, kad Darbo partijos pirmininkas vestų jos sąrašą.

„Aš irgi būčiau laimingas, jeigu V.Mazuronis tą sąrašą vestų. (...) Aš manau, kad daug kas žino, ir Valentinas žino, kodėl“, - kalbėjo P.Gražulis.

P.Gražulis liko už paskutinio 2014 metais į Europos Parlamentą išrinkto „Tvarkos ir teisingumo“ nario, todėl V.Mazuroniui tapus Seimo nariu P.Gražulis galėtų gauti europarlamentaro mandatą.

V.Mazuronis į Europos Parlamentą buvo išrinktas su „tvarkiečių“ sąrašu, nes tuomet dar buvo šios partijos narys, vėliau iš jos pasitraukė ir buvo pakviestas vadovauti Darbo partijai.

Seimas lapkritį priėmė pataisas, numatančias, kad Europos Parlamento ir savivaldybės tarybų narių įgaliojimai automatiškai naikinami, jei jie išrenkami Seimo nariais. Iki šiol išrinkti politikai galėjo pasirinkti, kurį mandatą pasilikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių