V. Ušackas ragina keisti ministrus ir toliau priekaištauja prezidentei

Buvęs Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje konservatorius Vygaudas Ušackas prisijungė prie prezidentės Dalios Grybauskaitės penktadienį pareikštos kritikos Sauliaus Skvernelio Vyriausybės darbui, kuri, pasak jo, dirba policiniais metodais.

Tačiau siūlydamas premjerui S.Skverneliui atnaujinti Vyriausybę, kurioje, politiko teigimu, dirba keli sumaištį keliantys ministrai, V. Ušackas įgėlė ir šalies vadovei. Konservatoriaus nuomone, prezidentė nesilaikė visuomenei duoto žodžio, kad įvedus eurą Lietuvoje kainos nekils.

V. Ušackas LNK laidoje „Savaitės panorama“ apibendrindamas svarbiausias Lietuvai kylančias problemas, teigė, kad tai yra aukštos kainos, kai žmonės važiuoja į Lenkiją ir perka trečdaliu pigiau maisto produktus. Taip pat maži atlyginimai ir nusivylimas dėl didelės emigracijos bangos, kai, pasak politiko, buvo prarasti beveik 800 tūkst. gyventojų.

„Faktai liudija tai, kad Lietuvoje buvo 3,7 mln. gyventojų, kai mes atkūrėme nepriklausomybę. Dabar mūsų bėra tik 2,8 mln. gyventojų. Eurostatas ir mūsų statistika liudija, kad praėjusiais metais mes praradome dar vieną Marijampolę - 38 tūkst. gyventojų. Kol kas visos tendencijos yra labai negatyvios ir čia, mano nuomone, valdžia turi imtis valingų ir principingų sprendimų“, - sakė konservatorius.

Jo nuomone, suvaldant neigiamas emigracijos tendencijas patirties galima pasisemti iš Airijos, Singapūro ir Arabų Emyratų, kuriuose, pasak V. Ušacko, buvo imtasi kompleksinių priemonių ir prisiimta atsakomybė ir politinė valia.

„Vyriausybėje turi būti ministras, panašiai kaip stojant į Europos Sąjungą, kuris užtikrintų, kad būtų realizuojamos priemonės remiant šeimos politiką, kad būtų lanksčiausia ir palankiausia mokestinė aplinka ir kad čia žmonės investuotų. Ir, aišku, turėsime atverti savo rinką taip pat sumaniai kaip lenkai ir kiti. Pritraukti tuos užsienio talentus, kurie yra reikalingi Lietuvos ekonomikai“, - LNK žinių laidoje kalbėjo V. Ušackas.

Kalbėdamas apie emigracijos keliamus iššūkius, V. Ušackas apgailestavo, kad iki šiol emigracijos problemą politikai sprendžia nepakankamai.

„Iki šiol tai nėra įvardinta kaip didžiausia grėsmė nacionaliniam saugumui ir ekonomikai ir nesimato valdžios priemonių, kad būtų daromi sprendimai, jog žmonės gyventų geriau, kad algos būtų didesnės ir kainos būtų mažesnės“, - kalbėjo V. Ušackas.

Pasak politiko, valdžia, o kartu ir prezidentė D. Grybauskaitė, netesėjo anksčiau duotų pažadų, kad kainos nedidės. Tačiau, pabrėžė V. Ušackas, žmonės, to nesulaukę, liko labai nusivylę, ir tai ateityje gali neigiamai atsiliepti kol kas aukštam lietuvių pasitikėjimui Europos Sąjunga.

Vertindamas svarbiausias šalies politikos ir ekonomikos problemas V. Ušackas negailėjo kritikos S. Skvernelio Vyriausybės darbui.

V. Ušacko nuomone, S. Skvernelio Vyriausybėje galima įžvelgti policinio darbo apraiškų. Taip pat politikas pabrėžė, kad keli Vyriausybės nariai yra praradę pasitikėjimą ir įneša daug sumaišties.

„Aš tik palinkėčiau, kad premjeras gerai permąstytų ir padarytų atsinaujinimą, panašiai kaip darė Lenkija ir Didžioji Britanija“, - S. Skvernelį mokė V. Ušackas.

Galiausiai V. Ušackas dar kartą pakartojo anksčiau reikštą kritiką D. Grybauskaitei. Pasak jo, sausio pabaigoje prezidentė Pasaulio ekonomikos forume Davose praleido progą kalbėti ne tik apie Rusijos grėsmes, bet ir apie verslo Lietuvoje galimybes.

Pasak politiko, Pasaulio ekonomikos forume, kuris sutelkia didžiausius pasaulio verslo atstovus, investuotojus, finansinių institucijų atstovus, reikia kalbėti apie tai, kokia Lietuva yra atvira, kaip Lietuvoje yra diegiamos naujosios inovacijos, kaip esame atsivėrę užsienio investuotojams. Tuo tarpu apie Rusijos grėsmes reikia, anot politiko, kalbėti ES, NATO ir bendraujant su didžiosiomis valstybėmis.

„Žinote, apie Rusiją reikia kalbėti, bet nereikia kalbėti visur. Yra tam atskiri forumai, yra NATO, yra Europos Sąjunga, yra Berlynas, yra Vašingtonas. Tą daro Prezidentė teisingai ir gerai, bet nereikia išnaudoti Davoso tokiems susitikimams ir tokios žinios pasiuntimui, mano nuomone, buvo padaryta klaida“,- apibendrino V. Ušackas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziurėsim kus koją dėsim

Ziurėsim kus koją dėsim portretas
matyt rengiasi sokti i prezidenturą,bet kazin ar tauta to norės.Konservatoriai kiek klausaisi nebeturi paklausos,po jaunojo vado isokimą i auksciausi partijos postą.Zmonės jau pradeda atsibusti,is Kauno juos jau pradangino,matyt ir toliau bus tokiu rezultatu.

Vadakste

Vadakste portretas
Pradejom krist i dugna nuo pat pradzios, nepriklausomybes paskelbimo dienos, nes viskas buvo griaunama, ka Lietuva buvo pasiekus, prie kai kuriu vadinamu okupantu. Valstybe reikia moket valdyt , tai yra but teisingu, saziningu ir siekt , kad visiems butu gera gyvent.,o ne saujelems asmenu.Tikekimes, kad kazkada tas ivyks ir busim visi laimingi, sotus, graziai aprengti. Svarbiausia , kad tik butu taika.Prisiminkim , ar tik ne koncervatoriai pradejo vadovaut laisvai Lietuvai.

Anonimas

Anonimas portretas
apie prezidentes pamokymus kaip reikia itikinti zmones kad kainos nesikeis galite paziureti yotube normalioje valstybeje prezidentas del tokio vieso melo jau seniai butu atsistadynes bet komunistinio auklejimo zmonem tai yra kasdienybe o kas daroma pastoviai ir ilga laika tas tampa normalu kaip ir daugeliui salies gyventoju
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių