V. Tomaševskis, B. Ropė ir A. Zuokas – prieš naujos atominės elektrinės statybas

  • Teksto dydis:

Trys iš septynių kandidatų į Lietuvos prezidentus pritaria naujos atominės elektrinės (AE) statybai Visagine ir tiek pat jai nepritaria. Prieš euro įvedimą pasisako du kandidatai. Dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pritaria AE statybai, ji pasisako ir už skalūnų dujų žvalgybą, tačiau yra griežtai prieš automobilių mokestį, nuosaikiau prieštarauja nekilnojamojo turto mokesčio bazės išplėtimui.

Kategoriškai prieš naujos AE statybas pasisako Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, rodo inciatyvos manobalsas.lt duomenys.

D.Grybauskaitė ir Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas teigė AE statybai greičiausiai pritariantys, o socialdemokratas Zigmantas Balčytis pasisakė kategoriškai už. Tuo tarpu prezidento posto siekiantis parlamentaras Naglis Puteikis teigė greičiausiai nepritariantis.

Už tai, kad Lietuva turi stiprinti savo energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, net jei dėl to didėtų energijos kainos, pasisakė Z.Balčytis, D.Grybauskaitė ir B.Ropė. Tam labiau linkęs pritarti ir A.Zuokas. Tuo metu V.Tomaševskis, A.Paulauskas ir N.Puteikis teigė greičiausiai tam nepritariantys.

B.Ropė vienintelis kategoriškai prieštarauja, kad Lietuvoje būtų žvalgomos skalūnų dujos. Kiek nuosaikiau tam nepritarė V.Tomaševskis ir N.Puteikis. Z.Balčytis ir D.Grybauskaitė pasisakė už skalūnų dujų žvalgybą, A.Zuokas ir A.Paulauskas teigė tikriausiai tam pritariantys.

Euro įvedimui pritaria Z.Balčytis, D.Grybauskaitė ir A.Zuokas, o N.Puteikis bei A.Paulauskas teigė greičiausiai tam pritariantys. Nuosaikiai prieš euro įvedimą pasisakė V.Tomaševskis ir B.Ropė.

Gyventojų nekilnojamojo turto mokesčio didinimui kategoriškai nepritarė Z.Balčytis. Kiek nuosaikiau tam prieštarauja V.Tomaševskis, D.Grybauskaitė ir A.Zuokas. Tuo tarpu N.Puteikis ir B.Ropė būtų linkę pritarti mokesčio didinimui. Kategoriškai už šio mokesčio didinimą pasisakė vienintelis A.Paulauskas.

Paklausti, ar pritaria automobilių savininkų mokesčiui, griežtą „ne“ pareiškė D.Grybauskaitė ir Z.Balčytis. V.Tomaševskis, A.Paulauskas ir N.Puteikis būtų linkę tam nepritarti, o B.Ropė ir A.Zuokas teigė greičiausiai pritariantys.
Kandidatai atsakė į 31 klausimą apie valstybės valdymą, ekonomiką ir finansus, užsienio politiką bei socialinę politiką ir kultūrą.

Projektą įgyvendina Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos institutas ir organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius. Projekto interneto svetainėje rinkėjai gali pasitikrinti savo politines pažiūras ir palyginti jas su prezidento rinkimų kandidatų bei dalies artėjančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvausiančių partijų pozicijomis.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną. Juose varžysis septyni kandidatai. Antrasis turas, jei jo reikės, bus organizuojamas kartu su EP rinkimais gegužės 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
Padariau ta testuka manobalsas.lt, tai balsuosiu už Tomaševskį.

Luka

Luka portretas
Padariau ta testuka manobalsas.lt, tai balsuosiu už Tomaševskį.

v

v portretas
Kogero zuokus neprieina prie pelno
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių