V. Sinkevičius: uosto plėtra privalo išlikti tarp valstybės prioritetų

  • Teksto dydis:

LR Seimo Ekonomikos komiteto vadovas Virginijus Sinkevičius teigia, kad rekordiniai Klaipėdos uosto rezultatai ir gaunama nauda valstybei rodo, jog valstybė turi siekti, kad uostas būtų maksimaliai plėtojamas. Šiandien Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje apsilankiusiems Seimo Ekonomikos komiteto nariams pristatyta Klaipėdos uosto veikla bei numatomi plėtros planai.

„Esame lyderiai Baltijos jūros regione, tačiau akivaizdu, kad aplinka yra labai konkurencinga ir uosto plėtra privalo išlikti tarp valstybės prioritetų. Šiandien tą patvirtina parodyti skaičiai, taip pat mūsų kaimynų konkurencija bei aktyvūs veiksmai. Dėl to valstybė privalo nuolat dirbti ties tuo, kad uostas augtų, tai reiškia ir augimą valstybei, nes apie 10 proc. biudžeto pajamų sudaro pajamos iš uosto veiklos“, – pabrėžė Seimo Ekonomikos komiteto vadovas V. Sinkevičius.

Seimo Ekonomikos komiteto nariams pristatytos maksimalios uosto plėtros galimybės. Šiuo metu yra baigiami rengti uosto bendrojo plano sprendiniai. Bendrasis planas numato uosto plėtrą tiek pietinėje, tiek šiaurinėje uosto dalyje, įskaitant išorinį uostą Melnragėje. Anot V. Sinkevičiaus, jau šiandieną yra  akivaizdus maksimalios plėtros bei išorinio uosto poreikis.

„Turime skaičius, matome naudą valstybei, todėl Vyriausybė privalo svarstyti šį projektą. Klausimų kelia aplinkosauginė pusė, tačiau neabejoju , kad šiandieninėmis technologijomis galima užtikrinti gyventojams maksimalią ramybę – toks yra ir valstybės tikslas, – sakė V. Sinkevičius. – Šiandieną gyventojai palieka valstybę dėl nepakankamo ekonominio vystymosi. Mes negalime sustoti, privalome diktuoti madas visame Baltijos jūros regione, o išorinis uostas galėtų būti būtent šis sprendimas“.

Susitikimo metu, dalyvaujant ir uosto įmonėms bei „Lietuvos geležinkelių“ vadovybei, be uosto plėtros klausimų, diskutuota ir dėl kitų su uostu susijusių aktualijų.

„Mūsų laukia teisės aktų keitimas  tiek dėl virsmo į akcinę bendrovę, tiek dėl bendrojo plano, tad Seimo Ekonomikos komiteto vizitas mums yra ypač svarbus. Dėl to išgirsti visas aktualijas iš pirmų lūpų – Uosto direkcijos, mūsų partnerių „Lietuvos geležinkelių“, uosto bendruomenės – Seimo nariams, kurie leidžia įstatymus, yra labai svarbu, nes pagal tuos įstatymus mes turime dirbti“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taiigi jau šneka

Taiigi jau šneka portretas
kad uostą pervers į UAB-ą.Skant tradicinė banditų schema..

Bikis

Bikis portretas
Blogai, kai Vilniaus "zemes kirmeles" kisasi i uosto ir uostamiescio reikalus. Laivyna jau suzlugde, likome valstybe prie juros, tai dabar uosta "statys"... :)

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Kaip jie įgriso su savo brukalu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių