V. Šapoka Briuselyje diskutuos dėl paramos Graikijai, ES pinigų politikos

  • Teksto dydis:

Finansų ministras Vilius Šapoka šios savaitės pradžioje Briuselyje dalyvaus Euro grupės ir Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiuose.

Ministras taip pat susitiks su Austrijos finansų ministru ir aptars aktualius ES darbotvarkės klausimus.

Euro grupėje bus aptariama esama situacija dėl Graikijos finansinės paramos programos trečiosios peržiūros. Tai galėtų atverti kelią tolesnėms paskoloms iš 2015 metais patvirtintos 86 mlrd. eurų apimties Europos stabilumo mechanizmo programos.

ECOFIN ir Euro grupės posėdžių metu ministrai apsikeis nuomonėmis dėl pernai gruodį paskelbtų Europos Komisijos (EK) pasiūlymų, apimančių Europos stabilumo mechanizmo stiprinimo, Europos ekonomikos ir finansų ministro pareigybės įsteigimo, paramos struktūrinėms reformoms didinimo ir kitas iniciatyvas.

ES pirmininkaujanti Bulgarija ECOFIN posėdyje pristatys savo darbo programą. Didžiausią dėmesį ketinama skirti skaitmeninės ekonomikos kūrimui, konkurencingumui ir sanglaudai.

ECOFIN metu Komisija taip pat planuoja pristatyti sausio 18 dieną pateiktus pasiūlymus dėl PVM tarifų sistemos ir PVM apmokestinimo mažoms bei vidutinėms įmonėms supaprastinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vykite lauk ta rupuzyna palikti puse tu vagiu ir tai gal kaskiek isgelbes lietuva

...

... portretas
Na, Grexit neišvengiamas, BET - jei GB turi už išėjimą kuo susimokėt, tai Graikija ES tik pabėgėliais 'aprūpins'; - jei ES svajoja apie kažkokį finansinį stabilumą, tai PRIVALO skelbt Graikijai bankrotą, ir tą gangreną atskirti nuo likusios ES.

Lietuva paskutine EU

Lietuva paskutine EU portretas
Prezidente isvaziuoja I Davosa snekes apie Rusija. Finansu ministras Briuselyje diskutuos del paramos Graikijai. Saunu!!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių