V. Pranckietis: Seimo vicepirmininko postas opozicijai atneštų daugiau taikos

Antrasis Seimo vicepirmininko postas opozicijai atneštų daugiau taikos, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Manau, kad daug daugiau prisidėtų prie veiksmo atlikimo rezultatyvumo, jei mes vis tik imtumėme ir skirtumėme opozicijai dar vieną pirmininko pavaduotoją. Tada, turbūt, nebūtų apie ką kalbėti, jei opozicija gautų papildomai vieną žmogų“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

„Yra nuolatinė diskusija, kurią keliame ir mes, ir kitos frakcijos. Manau, kad tai atneštų daugiau taikos ir į Seimą, ir į valdybą“, – pridūrė jis.

Šiuo metu Seimo pirmininkas turi penkis pavaduotojus, vienas šių postų užima opozicinių konservatorių atstovė Irena Degutienė.

Antradienį valdantiesiems nepavyko padidinti parlamento vicepirmininkų skaičiaus iki šešių, pritrūkus kelių balsų. Šeštuoju vicepirmininku norėta siūlyti prie koalicijos prisijungusių „Tvarkos ir teisingumo“ lyderį Remigijų Žemaitaitį.

Prieš sprendimą balsavusi opozicija piktinosi, kad taip valdantieji perka sau palaikymo balsus. Opozicija pati siekia antro pirmininko pavaduotojo posto. Praėjusią savaitę vieno balso persvara po pateikimo pritarta liberalo Eugenijaus Gentvilo statuto pataisai, kad parlamento opozicija turėtų ne mažiau kaip du Seimo vicepirmininkus.

Opozicijos atstovas teigia, kad dabartinė tvarka, kai iš penkių Seimo vicepirmininkų tik vienas postas priklauso opozicijai, nors beveik pusė parlamento yra opozicijoje, nėra teisinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
taika tarp besimusanciu o uz tai sumokesim mes

ALGIS

ALGIS portretas
Pranskieti , o kas sumažino šią pareigybę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių