V. Pranckietis: opozicija dėl VRK šaudo tuščiais šoviniais

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „tuščiu šaudymu“ pavadino opozicinių partijų užsitęsusius ketinimus atstatydinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkę Laurą Matjošaitytę iš pareigų.

Seimo pirmininkas nesureikšmino fakto, kad VRK dėl užsitęsusiu ginčių gali netekti visuomenės pasitikėjimo. Anot jo, būtina laikytis nustatytų procedūrų sprendžiant susidariusią situaciją.

Komentuodamas „Žinių radijui“ antradienį opozicinių frakcijų posėdyje dar kartą pakartotą nepasitenkinimą L. Matjošaitytės darbu ir jai reiškiamus kaltinimus dėl vienašališkai priimamų sprendimų, Seimo Pirmininkas liko ištikimas savo ne kartą deklaruotiems teiginiams. Anot jo, didžioji VRK narių dalis yra patenkinti darbu, todėl keisti VRK pirmininkę nėra reikalo.

„Komisija pasakė aiškiai - iš 10 atėjusių žmonių vienas pasakė aiškiai, kad jis nenori dirbti su Laura Matjošaityte. Vienas pasakė, kad tai gali būti svarstomas klausimas, kiti pasakė, kad mes (VRK - ELTA) esame gera komisija, kad kompetentinga komisija ir kad mes dirbsime. Tad apie kokius pokyčius dabar turėtume kalbėti, net jeigu opozicinės frakcijos netiki, kad laimėtų nepasitikėjimo procedūrą“, - kalbėjo V. Pranckietis ir pabrėžė, kad Seimo Pirmininkas tarnauja visiems - ne tik opozicinių partijų vadovams.

„Žinių radijo“ žurnalisto paklaustas, ar nemano, kad visuomenės nepasitikėjimas VRK gali būti svarbus argumentas pakeisti vadovę, kuria nepasitiki opozicinės partijos, V. Pranckietis nuomonės nekeitė ir laikėsi ne kartą jo akcentuotos būtinybės laikytis nustatytų procedūrų.

„Visuomenės nuomonė lygiai taip pat yra formuojama, o daugiausiai kalba opozicinių frakcijų vadovai, tie, kurie nepatenkinti tais sprendimais, kurie priimti ir jų vardu, jų partijų adresu. (...) Dar kartą grįšiu: yra procedūra, kaip nepasitikėti, ir maloniai prašome naudotis ta procedūra“, - apibendrino V. Pranckietis.

Antradienį Seimo opozicinės frakcijos susitiko su VRK pirmininke. Jos, pasak konservatorių pranešimo spaudai, klausinėta „apie vienašališkai priimamus sprendimus, neteikiamus klausimus svarstyti visai komisijai bei komisijos pirmininkei ir nariams potencialiai kylančius interesų konfliktus“.

Po bendro opozicinių frakcijų posėdžio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis paragino L. Matjošaitytę trauktis iš pareigų. „Tai, ką išgirdome iš VRK pirmininkės lūpų, visiškai netenkina nei mūsų, nei kitų opozicinių frakcijų. VRK pirmininkė nebeturi mūsų pasitikėjimo, todėl raginame ją nedelsiant trauktis iš užimamų pareigų bei nevesti šalies politinės situacijos į tokią padėtį, kai ateisime į trejus 2019-ųjų rinkimus nepasitikėdami rinkimų arbitru“, - tvirtino G. Landsbergis.


Šiame straipsnyje: Laura MatjošaitytėVRK vadovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
Panaši į Gretą kažkaip... a? Ar tik nebus kaip Gretai, ate ate?

...

... portretas
Na, taip, tuščiais netinka... va, išeitų pirmininkė į dekretines atostogas ir...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių