V. Pranckietis neslepia: būtų smagu turėti oficialias atostogas

Tarpušvenčiu dirbantis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neslepia, kad jam būtų smagu turėti oficialias atostogas, kurių Seimas iki šiol nėra įteisinęs.

„Man būtų labai smagu turėti atostogas ir žinoti, kad aš esu atostogose. (...) Rasčiau veiklos visada, būtų laiko paskaityti ne tik dokumentus“, - trečiadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Pasak Seimo vadovo, tam reikėtų priimti Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektą. Šių metų vasarą Seimas pritarė šiam darbo grupės parengtam projektui po pateikimo.

Man būtų labai smagu turėti atostogas ir žinoti, kad aš esu atostogose.

Kol kas aiškėja, kad parlamentarai nelinkę įteisinti oficialių atostogų. Pagal pateiktą projektą, Seimo veikla yra nepertraukiama, Seimo nariai savo įgaliojimus vykdo visos kadencijos metu, Seimo narys laiką tarp Seimo, Seimo struktūrinių padalinių ir darbo grupių, kurių narys jis yra, posėdžių planuoja savarankiškai.

Tačiau darbo grupės vadovas Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius yra sakęs, kad parlamentarų atostogos vis dėlto bus reglamentuotos. „Seimo nariai turi atskiras iniciatyvas šiuo klausimu, manau, kad bus priimtas atostogų reglamentavimas“, - pristatydamas projektą yra sakęs A. Nekrošius, primena ELTA.

Šiuo metu Seimo nario veiklą reglamentuoja Seimo statutas, Vyriausybės įstatymas.

Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektu siekiama įgyvendinti Konstitucinio Teismo 2004 m. liepos 1 d. nutarimą ir atskiru įstatymu nustatyti Seimo narių pareigas, teises ir garantijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jokiu atostogu seimo ziurkems. Negalima daryti pertraukos VOGIMO PROCESE - profesalumo lygis ziauriai krinta. Jisai meluoja: jiems (semo ziurkems) SMAGIAUSIA kai uz rankutes pakelima i saskaita iplaukia keli tukstanciai. Vot cia tai smagiau uz bet kokias atostogas.

...

... portretas
PATYS pasirinkot, negi kas jus į tą golgotą varė?..

joks NE partinis (kad neprimestumėte konservatorius)

joks NE  partinis (kad neprimestumėte konservatorius) portretas
Gal, pranckieti, nežinai, kad pats ir atsakingas už įstatymų leidybą? Pats muša, pats bliauna... Na, tokio durno (liet. kvailo) seimo dar nebuvo. O ką nuveikei per tokį ilgą laiką seime? Ar gali padaryti sau išorės ir vidaus auditą (jei žinai "su kuo jie valgomi")? Absurdas - nuo kada tinginisi atostogauja - jie, paprasčiausiai, pagal tam tikrą straipsnį atleidžiami iš darbo :). O čia dirba be išeiginių (čia reiktų jau ir rusiškai susikeikti)... Prie ko prisigyvenome - sakinio padoraus nesurezga, o apie išeigines/atostogas kalba šis žmogus??? Klounų kompanija su karbauskiyuku priešakyje. Ką čia daugiau pasakysi. Tik pažiūrėk į savo atlyginimą ir palygink su savo buvusiu atlyginimu universitete - AR BENT DABAR SUPRANTI???Atostogos, nesuprantat karbauskio trąšų srities - chacha...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių