V. Pranckietis: nepateisinama, kad kažkas moka už Seimo narių medžiokles

  • Teksto dydis:

Nepateisinama, kad privatūs asmenys ar bendrovės moka už Seimo narių medžiokles, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, komentuodamas Aplinkos ministerijos kreipimąsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją (VTEK) dėl esamų ir buvusių Seimo narių, kitų pareigūnų dalyvavimo medžioklėse ir galimo interesų konflikto.

„Garbės tikrai nedaro. (...) Tai nepateisinamas dalykas, kai kažkas turi mokėti: kas tai yra – tikimasi paslaugų ateityje, priimant sprendimus? Neturėtų taip būti“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkas.

„Labai gerai, kad VTEK tuo rūpinasi“, – trečiadienį sakė V.Pranckietis.

Jis nesiėmė komentuoti, ar šiose medžioklėse dalyvavę politikai yra tarp rengiamos urėdijų reformos priešininkų, ir sakė paliekantis tai įvertinti VTEK.

BNS turimi dokumentai rodo, kad 2014 metų birželį už Seimo narių socialdemokrato Andriaus Palionio, „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio medžioklę ir kitų drauge medžiojusių asmenų medžioklę Ukmergės miškų urėdijai beveik 4 tūkst. litų (apie 1150 eurų) sumokėjo bendrovė „Timbex“.

Tų pačių metų gruodį Raseinių rajone medžiojo tuometiniai parlamentarai socialdemokratai Algirdas Butkevičius, Juozas Olekas, Rimantas Sinkevičius, Bronius Bradauskas, Gintautas Mikolaitis, urėdas Antanas Kilčauskas, kiti. Už jų medžioklę daugiau 8 tūkst. litų (apie 2,4 tūkst. eurų) sumokėjo drauge medžiojęs Rimantas Benetis.

Anot dokumentų, 2014 metų lapkričio 29 – gruodžio 1 dienomis Kauno miškų urėdijoje medžiojo Seimo nariai socialdemokratai A.Butkevičius, Andrius Palionis, konservatorius Rimantas Jonas Dagys, kiti jau buvę parlamentarai. Tuomet už kelias medžiokles per 9 tūkst. litų (apie 2,6 tūkst. eurų) sumokėjo įmonė „Oksalis“.

Tuo metu parlamentarai pabrėžia visuomet patys mokėję už savo medžioklę. Anot jų, už grupės žmonių medžioklę sumokėdavo vienas jos dalyvių ar rengėjas, o jie jam atiduodavo pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kazin kas moka kai vaziuoja uredas ir dar vienas buvusysis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių