V. Pranckietis: mažai tikėtina, kad rentos Seimo nariams būtų patvirtintos

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad mažai tikėtina, jog Seime įregistruotos įstatymo pataisos, kuriomis siekiama neperrinktiems parlamentarams iki gyvos galvos mokėti rentą, bus įtrauktos į darbotvarkę.

V. Pranckietis primena, kad norint šią iniciatyvą privaloma tvarka įtraukti į darbotvarkę reikėtų surinkti 47 parlamentarų sąrašus. Politikas taip pat neslepia pasiūlymą Seimo nariams mokėti rentas vertinąs skeptiškai.

„Tokia iniciatyva yra, bet į darbotvarkę netraukiam, nebent bus kažkokios dar kitokios iniciatyvos, kad būtų įtraukta. Tai yra ne nauja iniciatyva, likęs tam įstatymui yra tik priėmimas, tai taip, iš tiesų žinau ir aš, kad yra tokia iniciatyva, bet į darbotvarkę neįtraukiame ir jei niekas neprivers, tai ir neįtrauksim“, – „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

Tai yra ne nauja iniciatyva, likęs tam įstatymui yra tik priėmimas.

Seimo pirmininkas primena, kad priversti gali 47 Seimo nariai, surinkę parašus dėl įstatymo pataisų įtraukimo į darbotvarkę. Visgi galimybę, kad parašai bus surinkti V. Pranckietis vertina skeptiškai.

„Bet kokiu atveju įvyktų taip, kad jis (įstatymas – ELTA) nusikeltų į naująjį Seimą, o naujasis Seimas tokio nepatvirtintų“, – sakė politikas.

V. Pranckietis tikina, kad Seimo nariai yra „tokie patys žmonės, kaip ir visi Lietuvoje, nusipelno pensijos pagal tai, kiek mokėjo mokesčių, o ne pagal tai, kur dirbo“.

Portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad pastarąjį penktadienį Seimo kanceliarijoje įregistruotas pasiūlymas įteisinti buvusių Seimo narių valstybines rentas, prilyginant buvusius ir naujai į Seimą neišrinktus parlamentarus Nepriklausomybės akto signatarams, nustatant jiems tokias pačias privilegijas.

Taip pat pranešama, kad pasiūlymų iniciatoriai – Seimo vicepirmininkas, Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Liesys ir Darbo partijai Seime atstovaujantys Artūras Skardžius ir Andrius Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amoralumo dugnas

Amoralumo dugnas portretas
Prisiminkit INICIATORIŲ", tikrai ne badaujančių Judų pavardes: Skardžius, Mazuronis ir darbietis sotusis Liesys...

skaitytojas

skaitytojas portretas
Nerimsta Kirkilo šutvė. Špygą taukuotą jiems, o ne rentą.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai tiketina kad isiutusi tauta jus ,isgamos, iskars.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių