V. Pranckietis apie slėptas žmonos pajamas: klaidą pastebėjome lapkritį

Pirmadienį Kaune Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos būstinėje Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis žurnalistams pateikė trumpą komentarą, atsakant į savaitgalį viešoje erdvėje jam mestus kaltinimus dėl pajamų slėpimo.

Seimo vadovo teigimu, visuomenė suprato klausimo svarbą, bet žurnalistai, kurie apie tai rašė, turėjo būti tikslesni ir nedaryti sensacijos ten, kur jai pagrindo nėra.

ELTA primena, kad straipsnyje apie tas pajamas buvo teigiama, jog Seimo pirmininko žmona atseit nuslėpė iš žemės nuomos gautus pinigus.

Spaudos konferencijoje Kaune V. Pranckietis pareiškė, kad visos pajamos kasmet atskleidžiamos per šeimos narių pildomą deklaraciją: jos nebuvo, nėra ir nebus slepiamos.

Dar galiu pridurti, kad, sumokėjus visus mokesčius, iš minimo sklypo nuomos mūsų šeimai liko metinė suma - 4182 eurai.

„Prisipažįstu, kad ryšys su UAB „Biomasės centru“, kuriam nuomojama iš mano senelio paveldėta žemė, nebuvo deklaruotas. Šią klaidą pastebėjome lapkritį. Būčiau dėkingas, jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija būtų ją pastebėjusi anksčiau. Ta pati Komisija dėl prevencijos man buvo nurodžiusi, kokiose visuomeninėse organizacijose turėčiau atsisakyti vadovaujamų pareigų, ir aš tai padariau. Esu pasirengęs komisijai viską paaiškinti ir dėl tos žemės, kai ji tą klausimą svarstys. Dar galiu pridurti, kad, sumokėjus visus mokesčius, iš minimo sklypo nuomos mūsų šeimai liko metinė suma - 4182 eurai“, - sakė parlamento vadovas.

V. Pranckietis pridūrė, kad vakar pasidomėjęs, kiek Radviliškyje kainuoja išsinuomoti žemę, sužinojo, jog lubos yra 150 eurų plius PVM. Pasak Seimo Pirmininko, „mes už hektarą per metus gauname po 131 eurą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Logikos užkaboriai

Logikos užkaboriai portretas
"...Pranckietis pareiškė, kad visos pajamos kasmet atskleidžiamos per šeimos narių pildomą deklaraciją: jos nebuvo, nėra ir nebus slepiamos." "Prisipažįstu, kad ryšys su UAB „Biomasės centru“, kuriam nuomojama iš mano senelio paveldėta žemė, nebuvo deklaruotas."

blefas

blefas portretas
,, juk grynas pasakas pasakorius seka , Kad taip imtu ir runkelio žmona ir pamirštu nežinoma puse oi skambėtu ,ir mokėsčių inspekcijos baudomis šertu ir ąnstoliu neatsigintu ,, o čia tik po nosim pamurma ir visos bėdos toliau vyksta per bobų turgų, kada baigsi malti šūdą atsistatydink ir pasakas paskui sakyk savo anukam ,žodžio nėrasi purvino pritvinke ir meluoja va kokie jus skaidrus kaip išaiškina ,bauda pina 100procentu, mokėk., užmiršti nebus kada , reikia tokio kelio jums išnaudotojai,,

Bosas

Bosas portretas
Va dar vienas atejes i valdzia ..staiga pamirsodeklaruoti pinigus...Koks sventas-))))..O jei zmogus pamirstu kazka deklaruoti???..bauda garantuota....Tai ir tam sventuoliuj turetu buti bauda...kokia 10000€...tada paziuretume ar pamirstu..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių