V. Pranckietis apie S. Skvernelio sprendimą: naujiena ir netikėta, ir laukta

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia sveikinantis premjero Sauliaus Skvernelio sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau jis stebisi, kad S. Skvernelis apie tai pranešė likus savaitei iki Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimo.

„Seimo pirmininkas sveikina ministrą pirmininką priėmus svarbų ir atsakingą sprendimą kandidatuoti 2019 metų prezidento rinkimuose. Ši naujiena yra ir netikėta, ir laukta“, – teigiama parlamento vadovo atstovės Karolinos Frolovienės BNS perduotame komentare.

Anot V. Pranckiečio, viešojoje erdvėje buvo justi nuotaikos, vedančios į tokį premjero apsisprendimą.

Visgi netikėta tai, kad sprendimas paskelbtas likus kiek daugiau nei savaitei iki LVŽS suvažiavimo, kuriame ketinta paskelbti skyrių siūlomus kandidatus.

„Visgi netikėta tai, kad sprendimas paskelbtas likus kiek daugiau nei savaitei iki LVŽS suvažiavimo, kuriame ketinta paskelbti skyrių siūlomus kandidatus. Belieka laukti ir partijos suvažiavimo sprendimo“, – teigia Seimo vadovas.

Ketvirtadienį viešėdamas Šilutės rajone, Rusnėje S. Skvernelis paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Jis sakė norintis, kad „valstybėje būtų darna tarp valdžių“, nes tai padėtų sklandžiai įgyvendinti Vyriausybės programą.

Politikas kitą savaitę turėtų formaliai gauti valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos paramą.

S. Skvernelis nėra LVŽS narys, bet jis su šia partija dalyvavo Seimo rinkimuose, ji jį delegavo į Vyriausybės vadovus.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 12-ąją, antrasis, jei prireiks, gegužės 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

burundukas

burundukas portretas
kaip tik laiku pasake.kaip gi kitaip gali suvaziavimas siulyti ar patvirtinti neturint jo sutikimo...mano manymu viskas laiku ir vietoj. ne to tikslu vaziavo,vaziavo darbiniais reikalais o jeigu zmones paklause,tai ir atsake.Kaip atrodytu ,jeigu melotu o po savaites butu patvirtintas suvazevyme kaip kandidatas...

Jonas

Jonas portretas
Štai kokia politika, net SEimo pirmininkui juoką kelią, kad tokią žinią paskleiodė net nelaukus valstiečių suvažiavimo , o juk Skvernelio žodžiai - pasakysiu kai valstieciu partija pasakys ar rems ar iškelks, tai kaip suprasti viską.

Keista

Keista portretas
Įdomu,ką reiškia tokia kvailo išraiška?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių