V. Mazuronis „tvarkiečius“ vilioja į Darbo partiją

  • Teksto dydis:

Partiją „Tvarka ir teisingumas“ palikęs bei Darbo partijai pernai vadovauti pradėjęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis siūlo jo pavyzdžiu pasekti ir kitus „tvarkiečius“.

V.Mazuronis pirmadienį paskelbė viešą laišką, kuriuo koalicijos partnerius „tvarkiečius“ ragina „būti išmintingais, įvertinti esamą padėtį realistiškai“ ir „negrimzti kartu su, deja, jau skęsti pradėjusia „Tvarkos ir teisingumo“ partija“.

„Tad neatsitiktinai visi Darbo partijos skyriai atviri naujiems nariams“, – skelbiama V.Mazuronio laiške.

Jis teigia„ tvarkiečius“ palikęs ne dėl asmeninių ambicijų, o pamatęs, kad „kelias, kuriuo eina partija, niekur neveda“.

„Gaila, bet tapo aišku, kad kai kam žiūrėti savo vienasmenių interesų ir bet kokiai progai pasitaikius verkšlenti dėl galimos neteisybės prieš keliolika metų, yra pagrindinis politinis tikslas, nublankstantis prieš valstybės interesus. Tad leiskite jūsų visų paklausti, kaip politinė partija, keliolika metų verkianti ir dejuojanti, kad yra skriaudžiama, gali apginti Lietuvos žmones, jeigu neapsigina ir neišlipa iš nesibaigiančių skandalų pati?“ – rašoma V.Mazuronio laiške.

Jis taip pat primena, kad „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ planavo jungtis, tačiau procesas sustojo nesutarus, kas bus naujojo politinio darinio vadas.

„Tvarka ir teisingumas“ šiuo metu siūlo savo kandidatus į vidaus reikalų ministro postą, kai į šias pareigas deleguotas nepartinis Saulius Skvernelis paskelbė Seimo rinkimams pasirinksiantis kitą politinę jėgą – Valstiečių ir žaliųjų  sąjungą. „Tvarkiečiai“ praėjusią savaitę į postą pasiūlė parlamentarą Povilą Gylį, tačiau premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius pirmadienį patvirtino jos neteiksiantis.

„Turėjau įvertinti keletą svarbių dalykų, kurie kėlė prieštaringas mintis. Pirma, su kokia politine jėga ponas P.Gylys buvo išrinktas į Seimą, ir antra, jo neigiami vieši pasisakymai, niekinantys teisėsaugos sistemą“, – teigia A.Butkevičius.

P.Gylys į Seimą pateko su „Drąsos kelio“ partija, kuri susikūrė po vadinamojo pedofilijos skandalo.

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridiniam asmeniui yra pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir pinigų plovimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių