V. Mazuronis neatskleidžia savo planų Darbo partijoje

  • Teksto dydis:

Iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pasitraukęs Valentinas Mazuronis dalyvaus valdančiosios Darbo partijos tarybos posėdyje sekmadienį Kėdainiuose. Politikas kol kas neatskleidžia savo planų, susijusių su šia partija.

„Mano pirmas tikslas - dalyvauti tarybos posėdyje, kur jie rengiasi aptarti perspektyvų klausimą - vertinimas praėjusiių rinkimų, pasirengimas kitiems rinkimams. Neabejotinai aš dalyvausiu toje diskusijoje, išklausysiu, gal ir pasisakysiu. Toks planas yra, o po to matysime“, - BNS sekmadienį sakė V.Mazuronis.

Neoficialiais delfi.lt duomenimis, Darbo partijoje V.Mazuroniui siūloma ne tik tapti partijos nariu, bet ir galbūt jai vadovauti - pastarieji savivaldos rinkimai partijai nebuvo labai sėkmingi.

„Aš nenagrinėju klausimo, kas būtų, jeigu būtų. Šiuo metu vykstu į tarybos posėdį ir tiek“, - BNS sakė politikas, paklaustas, ar sutiktų tapti Darbo partijos nariu, o vėliau - ir jos pirmininku.

„Man nepriimtinų partijų Lietuvoje nėra. Esminis dalykas - kai kalbama apie Darbo partijos ar kitų partijų atsinaujinimą, akcentų sudėjimą - geriausia išgirsti iš pirmų lūpų. Esu linkęs vertinti partijas ar žmones pagal realius planus, siekius, pasirengimą“, - kalbėjo V.Mazuronis.

Laikinasis partijos vadovas ir jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas penktadienį delfi.lt sakė, kad V.Mazuronis kviečiamas į tarybą, tačiau apie pirmininko pozicijas kalbėjo nenoriai: „Kol kas nieko nesiūlom. Bet tik taryboje, tik taryba turės pasiūlyti – ne aš“.

„Prieš siūlant V.Mazuroniui tapti partijos pirmininku, jis turi tapti nariu. Kol jis ne partijos narys, negali būti jokios kalbos apie pirmininką“, - pridūrė politikas.

Darbo partijos taryba aptars pasirengimą artėjančiam rinkiminiam suvažiavimui gegužės 30 dieną. Partijos skyriai kandidatus į pirmininkus gali siūlyti iki gegužės 18 dienos.

„Darbiečiai“ tarybos posėdyje tvirtins būsimo suvažiavimo datą ir darbotvarkę, kandidatą į Seimą Varėnos-Eišiškių vienmandatėje apygardoje ir kandidatus pakartotiniuose savivaldos rinkimuose, BNS sakė vienas partijos vadovų Valentinas Bukauskas.

Prisiimdama atsakomybę už savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus, kovą iš partijos pirmininkės pareigų atsistatydino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Tuomet laikinai - iki pirmininko rinkimų - prie partijos vairo grįžo europarlamentaras V.Uspaskichas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga-

vanga- portretas
Kuprota tik kapas istiesins!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių