V. Mazuronis: Darbo partija laimės 2016-ųjų Seimo rinkimus

  • Teksto dydis:

Kandidatas į Darbo partijos pirmininko postą, buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ narys Valentinas Mazuronis pareiškė, kad „darbiečiai“ po 2016 metų Seimo rinkimų taps stipriausia Lietuvos politinė jėga.

„Aš manau, kad Darbo partijos komanda ir aš toje komandoje, mes su ta komanda po 2016 metų Seimo rinkimų būsime stipriausia politine jėga Lietuvoje“, - pirmadienį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė V.Mazuronis.

Žiemą palikęs „Tvarką ir teisingumą“, politikas Darbo partijos nariu tapo prieš savaitę „darbiečių“ tarybos posėdžio metu, o po kelių valandų taryba iškėlė jį į partijos pirmininko postą. Tą pačią dieną partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas paskelbė remsiąs jo kandidatūrą į Darbo partijos vadovus.

Tuo metu V.Mazuronis neigia, kad, stodamas į Darbo partiją, gavo pažadą tapti „darbiečių“ pirmininku.

„Pažado aš negavau. Juo labiau, kad V.Uspaskichas rinkimuose turės, kiek aš supratau, vieną balsą, tiek pat, kaip ir visi kiti“, - kalbėjo politikas.

„Mano tikslas nėra užimti vienas ar kitas pozicijas. Man europarlamentaro pozicijos visiškai tinkamos politiniam darbui“, - pridūrė jis.

Darbo partijos pirmininko rinkimai vyks gegužės 30 dieną. Prisiimdama atsakomybę už savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus, kovą iš partijos pirmininkės pareigų atsistatydino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Tuomet laikinai - iki pirmininko rinkimų - prie partijos vairo grįžo europarlamentaras V.Uspaskichas. Jis partijai laikinai vadovauja kartu su parlamentaru Valentinu Bukausku.

Komentuodamas švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio atšaukimą iš pareigų, V.Mazuronis sakė, kad Darbo partija turi teisę atšaukti ministrą, kurį delegavo.

„Man nepatinka tai, kas vyksta, bet ne tai, kaip elgiasi partija. Man nepatinka, kaip visa politinė aplinka reaguoja į labai aiškų politinį klausimą. Politinė jėga, šiuo atveju, Darbo partija (...) turi teisę ir deleguoti, ir atšaukti savo atstovus. (...) O tas viso ažiotažo sukėlimas, tas politinis žaidimas man atrodo nepakankamai korektiškas“, - kalbėjo jis.

Prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį sakė, kad D.Pavalkio atsistatydinimo istoriją vertina „kaip labai negražų politinį pavyzdį, kada ministras buvo verčiamas ir priverstas padėti pareiškimą įvairiais negražiais, netgi kriminaliniam pasauliui būdingais metodais, kada buvo ir šantažuojama dauguma, ir taip pat premjeras“.

D.Pavalkis atsistatydino po to, kai „darbiečių“ taryba nusprendė jį atšaukti dėl Darbo partijos ir Vyriausybės programos nevykdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponui Mazuroniui

ponui Mazuroniui portretas
jau tavo praeitis politikoje, budamas toli nuo jos atitolsti nuo politikos, ir jokios naudos rinkejams. Gaila kad jis susigundė partijos lyderio pareigomis. Geda man už ji.

ponui Mazuroniui

ponui Mazuroniui portretas
Klaida padarei gana didel3. . Reikejo sukurti nauja partij1 ir tada parodyti mums rinkejams, kad jis drasus ir nebijo permain7, kuria nauja darin5, kuris parodys tautai kas yra Mazuronis nepabijojęs permainų savo politiko kartjeroje.

Ovidijus

Ovidijus portretas
Tik pasvajoti Mazurioniui apie Darbo partrij1 ir jos pasiekimus laimeti Seimo rinkimus. Mazuronis jau svaigsta kaip ir Paksas kad jis bus ateityje Prezidentu. Mazuronis jau paseno, suvaikejo, nes Darbi partija yra ne ta kuri leistu Mazuroniui vadovauti ir buti lijaliam Viktorui, jis galvoja kad Viktoras uzleis savo pozicija, nieka to neleis Viktoras, o Mazuronis is gana gero politiko tapo eiliniu demagogu skleidzianciu kad Darbo partija dar parodys kas ji yra. Tegul svajoja ir toliaiu Mazuronis, juk svajoti nedraudziama.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių