V. Landsbergis: slapstytis už turtingo dėdės buvo gėdingas reikalas

Šeštadienį pasibaigusio Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo rezultatus LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dėmesio centre“ aptarė Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, profesorius Vytautas Landsbergis ir politologas Kęstutis Girnius.

„Vyksta tai, ką buvome sutarę. Žiūrėkime, ką patys turime padaryti, kad išlaikytumėte Jungtinių Valstijų interesą,“ – sakė L. Linkevičius.

Ministras prisiminė, kaip nelengva buvo pasiekti Lietuvos politinių partijų susitarimą siekti 2 proc. BVP finansavimą krašto apsaugai.

„Slapstymasis už turtingo dėdės tikintis, kad jis mus apgins, buvo gėdingas reikalas. Vienas buvęs ministras sakydavo, kad mums nereikia rūpintis savo gynyba. Tokia galvosena egzistavo visose Europos sostinėse, kad taip galima sutaupyti“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Jo teigimu, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pasisakymas apie glaudesnį Europos bendradarbiavimą gynybos srityje yra dar ir užuomina Donaldui Trumpui apie pasitikėjimo juo sumažėjimą dėl įtarimų ryšiais su Rusija.

K. Girnius įsitikinęs, kad D. Trumpo kalbos Europoje buvo skirtos JAV vidaus auditorijai, siekiant parodyti, kad jis „kietas vyras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Sveiki, p.Putino subinlaižiai. Sveikatos jums. Jei ne jūsų pastangos ir triūsas, prof. Landsbergis nebūtų taip išreklamuotas ir sureikšmintas. Būtų likę vietos ir politologo Girniaus bei užsienio reikalų ministro Linkevičiaus išsakytoms mintims.

Zigmundas: komentarų apžvalga

Zigmundas: komentarų apžvalga portretas
Sužinojome, kad Rokoko ir Trampas yra protingiausi nuo Reigano laikų. Socialistas užveisė ožių fermą, todėl sužlugdė žemės ūkį. Nusikalbėjęs prie Linkevičiaus ir papūnės blogai jaučiasi. OPS kad šoks ant anūko....Komentatorius iš „jedyno kauno" pirmąkart į „spaudą" pateko. Durnių laive sėdi nevalyvas, nekokša Jonas Nepraustaburnis. Kaunietis pridirbo kelnes, rašydamas apie baretes. Ajai- jai, Lietuva dūsta, Lietuva žūsta, - kaip gerai matosi iš Nojaus laivo nuo Ararato kalno. Jonas iš Kauno rašo: Jaša Gagrilovičius labai negeras.

Liuda

Liuda portretas
Prasivardžiuoti, keiksnotis, ir teplioti kitus labai nemandagu. bet ar tokie neišsiauklėję tą supranta ? Tiesiog jų gaila, kad tėvai ar mokykla jų neišauklėjo. Tačiau tokių tėvai dažniausiai prasigėrę ar taip pat neišsiauklėję.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių