V. Landsbergio apsaugą įstatymu vyriausybė siūlo numatyti nuo 2015-ųjų sausio

Vyriausybė teigia, kad šių metų biudžete nenumatytos lėšos buvusio Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko europarlamentaro Vytauto Landsbergio apsaugai, kurią įtvirtintų Seime svarstomas įstatymo projektas, todėl siūlo, kad tokios apsaugos skyrimą reglamentuojantis įstatymas įsigaliotų nuo 2015 metų sausio 1 dienos.

„Įstatymo projekto nuostatoms įgyvendinti reikės papildomų Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų: 2014 metams – 495 tūkst. litų, 2015 m. ir kiekvieniems paskesniems metams – po 940 tūkst. litų. Tokių lėšų Lietuvos Respublikos 2014 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme nenumatyta“, - sakoma patvirtintoje Vyriausybės išvadoje.

Seimas sausį ėmėsi nagrinėti projektą dėl V.Landsbergio apsaugos iki gyvos galvos.

Pataisas pristačiusi Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė pažymėjo, jog V.Landsbergis saugomas ir šiuo metu, tik apsauga skirta vidaus reikalų ministro įsakymu, o ne įstatymu, ir dėl to neužtikrinamas lėšų poreikis.

Vadovybės apsaugos įstatymo pataisos projektu iki gyvos galvos užtikrinama apsauga Aukščiausiosios Tarybos pirmininkui ir prezidentui.

V.Landsbergis Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko pareigas ėjo 1990-1992 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai angel

tai angel portretas
o tau negėda rašinėti nesąmones, idiote? Įrodyk, kad V.Landsbergis plėšia liaudį, nes kitu atveju pats atsisėsi ten, kur iš tavęs pareikalaus įrodymų. Ką iš tavęs nuplėšė, niekingas padare? Jei esi nemokša, nieko neturi,nes mokėjai tik vogti, tai nepilk srutų ant nusipelnusių žmonių. Kodėl tau neužkliūna ištikrųjų žinomi vagys ir tautos plėšikai? Kiek tau sumoka už tokius komentarus, žiurke?

kai kuriems

kai kuriems  portretas
komentatoriams. Tie, kurie nežinia dėl ko nekenčia prof. V.Landsbergio yra ne kas kitas, kaip prie sovietų gerai gyvenusios kirmėlės. Tuomet jiems nerūpėjo kitų gyvenimai, jų pilvai buvo prikimšti, partijos auksas dalijamas, kaip ir postai, Visi tylėjo. Vieni - kad bijojo, kiti - kad puikiai gyveno. Bet atėjo atpildo valanda, KGB-istai išvaryti, ruskių kariuomenė pasitraukė (aišku, kad liko šnipai-rezidentai bei parsidavėliai - iš komentarų aišku), valdžion atėjo inteligentija, o ne bemoksliai komunistai. tai kaip tie likusieji gali pakęsti dešiniuosius? Ogi niekaip. Jiems V.Landsbergis - visų blogybių įsikūnijimas, nes visai tautai visų blogybių įsikūnijimas yra komunistai, ruskiai uzurpatoriai ir tie likę kenkėjai, kurie neriasi iš kailio, kaip čia padėjus ruskiams ateiti vėl. Jiems netrodo, kad labiausiai piniguose maudosi buvusieji komuniagos, kad sklypus prichvatizavo taip pat jie, bet vis tiek kaltas V.Landsbergis. Na, bet nors pasijuokti iš tokių komentarų galima.

BAISIAUSIA ,

BAISIAUSIA  , portretas
Kad Rusijai paciu akiplesiskiausiu budu okupuojant UKRAINA , Lietuvoj vis dar yra nesiorientuojanciu pilieciu ...... Negi tikrai Lietuviui reikia gerai uztvot , kad jis pradetu mastyt ......
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių