V. Komskis nesulaukė pritarimo siūlymui atleisti administracijos direktorę

Pagėgių savivaldybėje daugumos palaikymą praradęs buvęs „tvarkietis“ meras Virginijus Komskis trečiadienį nesulaukė pritarimo siūlymui atleisti administracijos direktorę, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovę Dainorą Butvydienę.

Kaip BNS sakė pats V. Komskis, jo siūlymas atleisti direktorę išbrauktas daugumą turinčios valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos siūlymu.

Lygiai prieš metus iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pasitraukęs V. Komskis sako su jam nepaklūstančia direktore konfliktuojantis kurį laiką ir siūlęs frakcijai deleguoti kitą asmenį, arba „eiti į kitus rinkimus, nes dirbti taip sudėtinga“. Pastarasis konfliktas įsiplieskė dėl kalėdinės eglės, kai administracijos direktorė D. Butvydienė nusprendė perkelti tradiciškai miesto parke stovinčią eglutę į Birutės gatvę. Savivaldybė tuomet nurodė, kad tai padaryta dėl liūčių parkui tapus klampyne.

„Eglutė jau 8 metus stovi ten, bet dabar pastatė ant važiuojamosios dalies. Iš prakartėlės tiesiog išsityčiota: ji stovi prie parduotuvės kampo, po reklamomis. Na, man tai nepriimtina. Vis dėlto kol kas meras formuoja politiką. Suprantu, kad aš neturiu tų galių įsakyti direktorei, kuri vadovauja seniūnams, kurie stato eglę. Direktorė praktiškai nori merauti“, – BNS teigė V. Komskis.

Pagėgių savivaldybės tarybą sudaro 21 politikas, valdančiojoje „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje yra 12 narių, opozicijai priklauso 7  Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovai, taip pat nė vienai frakcijai nepriklausantis meras.

V. Komskis sako, jog taryba atmetė ir jo siūlymus taisyti tarybos reglamentą. Savivaldybės vadovas sako taip siekęs susigrąžinti kai kurias atimtas galias, pavyzdžiui, spręsti, ar posėdyje gali dalyvauti pašaliniai asmenys – pagal pakeistą reglamentą dabar tai sprendžia taryba.

Meras teigia, jog nepaisant nesutarimų neturi priekaištų administracijai, bet teigia, jog neranda bendros kalbos su valdančiaisiais.

„Su jais yra sudėtinga dirbti. Esu pasiruošęs eiti į naujus rinkimus, pačiam trauktis reikalo kol kas nematau, bandysime valdyti tą situaciją“, – sakė jis.

Su D. Butvydiene BNS nepavyko susisiekti.

Nuo 2015-ųjų merai renkami tiesiogiai. Taryba atleisti merą gali, tik jei teismas konstatuoja, jog šis sulaužė priesaiką ar nevykdo įstatymuose jam numatytų įgaliojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AR???

AR??? portretas
Si vakara laidoje ,,Yra kaio yra,,dalivaves dalyvis is pagegiu parode kur tratinami ES ,ilijonai.O tratintojas dar sedi mero kedej.Ar teisingumas veikia musu Lietuvoj?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių