V. Gedvilas: Lietuva sieks didinti finansavimą krašto apsaugai

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sako, jog Lietuva sieks didinti finansavimą krašto apsaugai.

Tai Seimo vadovas pabrėžė susitikime su NATO generaliniu sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu (Andersu Fouhu Rasmusenu) ketvirtadienė, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

"Visos parlamentinės partijos šiuo klausimu vieningos. Nuosekliai ir kryptingai dirbame siekdami didinti finansavimą krašto apsaugos sistemai. Tikiuosi, jog 2016 metais jis bus ne mažesnis nei 1 proc. bendrojo vidaus produkto", - susitikime teigė V.Gedvilas.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius praneša, kad NATO generalinis sekretorius patikino teigiamai vertinantis šias Lietuvos pastangas bei priminė, jog norint garantuoti patikimą apsaugą investavimas yra būtinas.

Susitikime taip pat aptartas NATO bei ES bendradarbiavimas, akcentuota, jog jį būtina plėsti bei stiprinti.

Pasak pranešimo, NATO vadovas padėkojo Lietuvai už indėlį į misiją Afganistane. Seimo pirmininkas patikino, jog Lietuva svarstys tolesnes galimybes prisidėti prie šios misijos po 2014 metų.

V.Gedvilas įteikė svečiui kvietimą į kitais metais Vilniuje vyksiančią NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesiją bei išreiškė viltį, kad A.F.Rasmussenas galės atvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių