V. Gedvilas: B. Vėsaitė galbūt atsistatydino per anksti

  • Teksto dydis:

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė iš ūkio ministrės posto galbūt atsistatydino per anksti, svarsto anksčiau jos elgesį atvirai kritikavęs Seimo pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas.

Jis anksčiau teigė, kad triukšmą sukėlusi buvusios ministrės kelionė į Kazachstaną "diskredituoja valdančiąją daugumą ir nedaro valdančiai daugumai garbės", o socialdemokratų partneriai valdančiojoje koalicijoje "darbiečiai" ragino B.Vėsaitę trauktis iš posto nelaukiant galimo interpeliacijos ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo.

Tuo metu trečiadienį interviu Žinių radijui Seimo pirmininkas suabejojo, ar B.Vėsaitės žingsnis trauktis nebuvo pernelyg ankstyvas.

"Tiesiog galbūt irgi buvo per anksti padarytas šitas žingsnis ministrės, gal reikėjo šiek tiek dar palaukti", - svarstė jis.

B.Vėsaitė antradienį pareiškė, kad nuteistas Darbo partijos (leiboristų) vadovas Vytautas Gapšys turėtų pats laikytis aukštų politikos standartų, kuriuos kėlė jai: "Jo vietoje aš kol kas suspenduočiau savo veiklą".

Anot V.Gedvilo, kalbos apie moralines vertybes - politikavimas.

"Tai, kad ji čia įvairiose žiniasklaidos priemonėse (...) komentuoja apie tai, kad mes lygtai reikalavome, kažkokius reikalavimus kėlėme, mes lygiai taip pat pasakėme, kad visiems turi būti taikomi vienodi moralės standartai. (...) Mes nepriėmėme Darbo partijos kažkokio sprendimo, kad B.Vėsaitei reikia atsistatydinti. Lygiai taip pat, kaip dabar socialdemokratai pakalbėjo apie mūsų moralines vertybes mūsų atžvilgiu, taip pat ir mes kalbėjome apie tas moralines vertybes, bet aš galvoju, kad čia yra daugiau politikavimo dalykai", - kalbėjo jis.

Savo ruožtu V.Gedvilas teigė neturintis pretenzijų V.Gapšiui dėl jo darbo Seime ir tikino, jog reikia laukti aukštesnės instancijos teismo sprendimo.

Paklaustas, ar po teismo sprendimo neskils Darbo partija (leiboristai), V.Gedvilas tikino, jog tai nenutiks.

"Jokių grėsmių partijos subyrėjimui tikrai nėra. (...) Net minčių nekyla niekam, kažkokių abejonių, kad partija subyrėtų", - tvirtino Seimo pirmininkas.

Valdančiosios koalicijos partijų lyderiai po politinės tarybos pasitarimo pirmadienį paskelbė, kad koalicijoje niekas nesikeičia. Prieš tai socialdemokratų valdyba buvo paskelbusi, kad pirmasis Seimo vicepirmininkas "darbietis" V.Gapšys neturėtų eiti šių pareigų, kol vyks teisminiai ginčai Apeliaciniame teisme. V.Gapšys į tai atsakė primindamas koalicijos sutartį ir užsimindamas, jog netekę posto Seimo vadovybėje, "darbiečiai" pretenduotų į dar vieną ministro portfelį.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei - trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam partijos vadovui, pirmajam Seimo vicepirmininkui V.Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004-2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Būt pabandžius neatsistatydinti...Ir tęp vos gyvos konservai nesuėdė-šik..o kap galiejo.

Toga

Toga portretas
Jam pačiam derėtų apie savo veiksmus pagalvoti, o ne pirštu rodyti į kitus. Gal ir gerai, kad pradėjome pirmininkauti ES. Pamatys ES kokių bezdalių turime valdžioje.

matyt

matyt portretas
gedvilas nori sulaukti dar kelių politikų, susijusių su verslininkais, promenadų į svečias šalis. Tuomet viskas atitiks darbiečių dvasią, visi bus savo reikaliukus sutvarkę, apsimainę nuomonėmis ir auksu kvepiančiais darbais, žodžiu, atitiks kirvis kotą. Štai ką išsirinkome valdžion, ačiū runkeliams.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių